image1

Eugene Laverty 2019 met Go Eleven Ducati, Delbianco Althea Honda...!

Eugene Laverty keert 2019 met Team Go Eleven terug naar Ducati…

Op de laatste drukker lukte het Eugene Laverty om zich een “zitje” voor het WK Superbikes voor 2019 te  veroveren. Het Italiaanse Team Go Eleven stapt na drie jaar Kawasaki over naar Ducati om 2019 een vierde Ducati Panigale V4R in te zetten.

Nadat het team van Gianni Ramello van Aprilia te horen kreeg dat Aprilia zich uit het WorldSBK terugtrekken nam Ramello opnieuw contact op met Ducati en ondanks dat Ducati een deadline hadden gesteld tot midden oktober lukte het deze deal tot stand te brengen.

Ducati’s sport directeur Paolo Ciabatti moest in Borge Panigale alle zeilen bij zetten om deze deal door te zetten en veel hing ervan af wie voor het Team Go Eleven deze vierde Ducati V4R zou gaan bemannen.

Uiteindelijk wist Go Eleven dertienvoudig WorldSBK racewinnaar Eugene Laverty voor dit project te strikken. De officiële bekendmaking volgt binnenkort.

Laverty had graag met het team waar hij de laatste 2 jaar mee onderweg was, Shaun Muir Racing (Milwaukee Aprilia) verder gewerkt.

Doch die stapten over naar BMW en ipv de Ier besloot men daar met de Brit Tom Sykes en de Duitser Markus Reiterberger een nieuw team te vormen.

 


Zo kwam het dat de één na de andere deur dicht viel voor de 32 jarige Laverty: Eerst bij de fabrieksteams van Ducati, Kawasaki en toen ook nog bij Shaun Muit, Yamaha en Honda.

Laverty overwoog zelfs al een terugkeer in het Supersport 600 WK waar hij in 2009 en 2010 vicewereldkampioen werd.

Voor Laverty was de Spanjaard Xavi Fores bij het Team Go Eleven in beeld doch de Spanjaard zag financieel niets in het aanbod van het Italiaanse team waarmee zich de deuren voor Laverty openden.


Natuurlijk speelden ook Laverty's goede contacten uit zijn MotoGP-Ducati tijd een rol mee daar Ducati’s Paolo Ciabatti in de Ier nog steeds een groot talent ziet.

In 2015 en 2016 reed Laverty immers in het Aspar Ducati MotoGP team met als beste resultaat een vierde plaats in 2016 in Argentinië.

Ik ben erg blij om 2019 voor het Team Go Eleven met de nieuwe Ducati Panigale V4R te mogen rijden. >> zo Laverty. << De laatste vijf weken waren bijzonder stressig, het is fantastisch dat ik nu toch nog een concurrentwaardige bike voor 2019 krijg. >>

<< Ducati snoert ons een pakket samen waarmee we volgens seizoen om podiumplaatsen kunnen vechten. >>

Zo zullen we 2019 maar liefst vier fabrieks Ducati’s in het WK Superbikes aan het werk kunnen zien: Chaz Davies en Alvaro Bautista in het Aruba.it Team, Michael Ruben Rinaldi bij Barni Racing en Laverty bij Team Go Eleven.

Met zijn 13 overwinningen en 35 podiumplaatsen in 151 races behoord ook Laverty tot de meest succesvolle Superbikers van de laatste 8 jaar!

Het Team Go Eleven werkten ook in 2008 al eens samen met Ducati: In 2008 veroverde het team onder de naam Sterilgarda Ducati met Max Biaggi 7 podiumplaatsen.

Met Kawasaki en de Spanjaard Roman Ramos kwam het team de laatste vier seizoenen nooit verder dan de weinig opvallende plaatsen 15, 15, 12 en 16...



 

 

 

 

 

 

 

Althea zet Alessandro Delbianco op derde fabrieks Honda…

Zoals we allemaal al wisten is het Althea Racing Team na drie jaar BMW vanaf 2019 de nieuwe partner van Honda en diens Japanse partner Moriwaki Japan.

Althea Boss Genesio Bevilacqua had al in het voorveld gezegd dat hij zijn “Youngstar” Alessandro Delbianco mee wil zich nemen in het WorldSBK team en heeft dit dan ook daadwerkelijk bij de Japanners weten door te zetten.

Het onbrak nog aan de officiële bevestiging maar die kwam dus afgelopen week.

De pas 21 jarige Italiaan is één van de vele jonge talenten onder de vleugels van Althea boss Genesio Bevilacqua en zal net als Camier en Kiyonari 2019 een fabrieks Honda bemannen.

Het inbrengen van Delbianco zou kunnen betekenen dat Althea Racing toch een aantal eigen monteurs moet stellen die voor de jonge Italiaan verantwoordelijk zullen zijn.

Delbianco reed afgelopen seizoen nog in het Europees Superstock 1000 kampioenschap die hij als zevende beëindigde. Zijn beste resultaat was een tweede plaats in het Tsjechische Brno.

<< Ik kan het gewoon weg nog steeds niet geloven hoe mijn carrière zich ontwikkeld . >> verheugd zich de kleine man uit Rimini.

 

<< We gaan zelfs inThailand testen, voor mij is alles nieuw. Maar ik ben coureur, ik wil races winnen. Daarom zal ik vanaf de eerste keer dat ik op de motor stap 100 procent geven. >>

Overigens rijd Delbianco met het startnummer 52, het nummer waarmee de Brit James Toseland in 2007 de laatste wereldtitel met Honda veroverde!

<< Nee, dat kwam eigenlijk meer door toeval tot stand, >> aldus de goedlachse Italiaan. << Ik wou vroeger altijd al het nummer 5 maar daar reed Romano Fenati mee dus nam ik 52. >>

Met Alessandro Delbianco, Leon Camier en de Japanner Ryuichi Kiyonari stelt Moriwaki Honda 2019 de meeste coureurs in het WorldSBK.

Ook zullen we de Honda`s in een nieuw design gaan zien daar Red Bull schijnbaar weinig vertrouwen in dit project heeft en zich als hoofdsponsor terugtrok!

Voor het eerst sinds 2003 neemt HRC (Honda Racing Corporation) zogenaamd zelf het heft in handen en heet het dat HRC van plan is rasechte fabrieks Honda’s naar Europa te sturen!

Of dit allemaal wel zo klopt valt af te wachten daar de inbreng van Moriwaki niet echt op een echt HRC team duid!

Het Althea team is in eerste instantie verantwoordelijk voor de logistiek en de hospitaliteit, met de inbreng van Delbianco verandert er natuurlijk het één en ander wat het Althea Team zelf betreft...

Hier de nieuwe stand van zaken wat coureurs voor 2019 betreft:

Kawasaki Racing Team WorldSBK:       Jonathan Rea         (GBR)   Leon Haslam     (GBR)
Aruba.it Racing Ducati:              Chaz Davies          (GBR)   Alvaro Bautista (ESP)
Pata Yamaha Official WorldSBK Team:  Michael vd Mark      (NED)   Alex Lowes      (GBR)
SMR Shaun Muir Racing BMW:           Markus Reiterberger  (GER)   Tom Sykes       (GBR)
Kawasaki Puccetti Racing:            Toprak Razgatlioglu  (TUR) 
Team Pedercini Kawasaki Racing:      Gabriele Ruiu        (ITA)   ???
GRT Yamaha:                          Sandro Cortese       (GER)   Marco Melandri  (ITA)
Barni Racing Team Ducati:            Michael Rinaldi      (ITA)
Honda Moriwake Althea Team:          Leon Camier          (GBR)   Ryuichi Kiyonari(JAP)
                                     Alessandro Delbianco (ITA)
Orelac Racing VerdNatura:            Leandro Mercado ?    (ARG)        
Team GoEleven Ducati:                Eugene Laverty       (ESP)
Ducati-Team Motocorsa                Lorenzo Zanetti      (ITA)   Alleen Europese races

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto Ryuichi Kiyonari: Moriwaki.Japan

 

 

 

 

2024  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |