image1

WorldSSP 600 2019: 24 rijders fiks....

World Supersport 600 2019: Dorna bevestigd 25 rijders...

Afgelopen publiceerde de Dorna een provisorische lijst van 24 deelnemers voor het seizoen 2019 waaronder drie Nederlanders. Titelverdediger Sandro Cortese kan het komende seizoen zijn titel niet verdedigen daar de Duitser door Yamaha gepromoveerd is naar de Superbikes (GRT Yamaha).

Echter ook zonder Cortese blijven er genoeg ernst te nemen kandidaten over die dit seizoen voor spanning kunnen zorgen! Zo treed bijvoorbeeld de wereldkampioen van 2017, Lucas Mahias, 2019 in de voetsporen van de in 2018 teruggetreden vijfvoudig wereldkampioen Kenan Sofuoglu.

De Fransman is de nieuwe teamgenoot van de Japanner Hikari Okubo in het Kawasaki Puccetti Racing Team, het officiële Kawasaki fabrieksteam in deze klasse.

De Fransman voelde zich tijdens een eerste test zichtbaar comfortabel op de in de jaren gekomen ZX 6R en is vast van plan de Yamaha hegemonie met een WK titel voor Kawasaki te doorbreken!

Nadat Jules Cluzel in een dramatische finale in Qatar 2018 net naast de titel greep weet hij zich voor 2019 gesterkt in een puur Frans team.

Naast Cluzel begint de snelle en hongerige Corentin Perolari, ook een Fransoos, aan zijn eerste complete seizoen in dit felomstreden kampioenschap.


Het compleet Franse GMT 94 YAMAHA team wordt direct ondersteund door Yamaha.    

Twee andere titelkandidaten zijn ongetwijfeld de Zwitser Randy Krummenacher (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team) en de Italiaan Federico Caricasulo.

Laatstgenoemde "jonge wilde" Caricasulo begon in 2017 zijn carrière in dit team. Ook deze beide Yamaha's wworden direct door Yamaha ondersteund. 

Het wereldkampioensteam van 2018 Kallio Racing (Yamaha) moest voor 2019 noodgedwongen afscheid nemen van Sandro Cortese.

Doch het Finse Yamaha team wist zich voor 2019 uitstekend te versterken met de Spanjaard Isaac Vináles (Ex Moto2) en de snelle Oostenrijker Thomas Gradinger. Laatstgenoemde reed 2018 na de zomerpauze een aantal sterke races en sloot zijn Rookie seizoen als zevende af.

De Belg Loris Cresson, 2018 WK twaalfde, krijgt 2019 opnieuw de kans zich te bewijzen en blijft aan boord. Kallio Racing mag 2019 best als het officiële Yamaha fabrieksteam worden gezien.  

De enige niet Yamaha rijder die 2018 vijf keer op het podiumstond en het WK als zesde afsloot was de Italiaan Raffaele De Rosa (MV Agusta Reparto Corse).

De Rosa komt ook dit seizoen voor het traditierijke motormerk MV Agusta uit en krijgt een debuterende Filippo Fuligni als teamgenoot. Pure Italiaanse aangelegenheid dus!

Ook de Fransman Jules Danilo komt uit het MotoGP™ paddock, Moto2™, en zal voor 2019 één van de twee Honda CBR600RR's van het CIA Landlord Insurance Honda Team gaan bemannen.

Wie de tweede rijder in dit Britse team gaat worden is nog niet bekend.

De bij het Kawasaki Puccetti Racing Team enigszins "geflopte" Hector Barbera rijdt komend seizoen in het vernieuwde WorldSSP 600 Team Toth by Willirace op een Yamaha YZF R6.De Estlander Hannes Soomer gaat 2019 verder met het MPM WILSport Racedays Honda en deelt dit seizoen de garagebox met de Nederlander Jaimie van Sikkelerus.

Voor van Sikkelerus een goede zaak, het WILSport Racedays zeam een goed georganiseerd en opgesteld team.

Naast van Sikkelerus zien we dit seizoen de beide Nederlanders Rob Hartog (Team Hartog  Against Cancer) en de jonge Glenn Van Straalen (EAB Racing Team) in het WorldSSP600. 

 

Hartog, 2018 SSP Europees kampioen 2018, en van Straalen, 2018 met KTM onderweg in het WorldSSP 300 kampioenschap, zetten beide op Kawasaki.

Het enige noemenswaardige wat er misschien nog te vermelden valt is dat WorldSSP 2019 verrijkt wordt met de Spaanse Maria Herrera.

Herrera, uitkomend voor het Spaanse MS Racing (Kawasaki), is de eerste vrouwelijke deelneemster die als permanente deelneemster start in deze spectaculaire klasse!

Hier de actualiseerde deelnemerslijst voor het seizoen 2019:

                                         Yamaha: 
Kallio Racing:                Isaac Viñales      (ESP)  Thomas Gradinger      (AUT)
                                      Loris Cresson      (BEL)
GMT 94 YAMAHA:                        Jules Cluzel       (FRA)   Corentin Perolari    (FRA)
BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team:     Randy Krummenacher (SUI)   Federico Caricasulo  (ITA)
Team Toth by Willirace:               Hector Barbera     (ESP)
MS Racing                             María Herrera      (ESP)
DK MOTORSPORT                         Xavier Navand      (FRA)   ESS*
                                         MV Agusta
MV AGUSTA Reparto Corse               Raffaele De Rosa   (ITA)   Federico Fuligni     (ITA)
                                         Kawasaki:
Kawasaki Puccetti Racing              Lucas Mahias       (FRA)   Hikari Okubo         (JPN)
Team Hartog - Against Cancer          Rob Hartog         (NED)
EAB Racing Team                       Glenn van Straalen (NED)
Orelac Racing VerdNatura              Nacho Calero       (ESP)
Team Pedercini Racing                 Ayrton Badovini    (ITA)
Flembbo Leader Team                   Gaetan Matern      (FRA)   ESS*
                                         Honda:
CIA Landlord Insurance                Jules Danilo       (FRA)   Nog open?
MPM WILSport Racedays                 Hannes Soomer      (EST)   Jaimie van Sikkelerus (NED)
GEMAR Cioiciaria Corse WorldSSP Team: Alfonso Coppola    (ITA)   Gabriele Ruiu         (ITA)

  

FIM WorldSSP 600 WK 2019: 19 rijders gezet!

SSP 600 2019: Domineert Yamaha ook in 2019?

Terwijl bij de Superbikes wat rijders betreft eigenlijk alles duidelijk is zijn er bij het World Supersport 600 nog vele vakante plaatsen open. Ook in 2019 voert er geen weg aan een sterke Yamaha offensief voorbij.

Voor het WorldSBK zijn 19 rijders voor 2019 zeker van een start. Daar zijn theoretisch nog 2 plaatsten vrij, dit echter alleen als of er bij Team Pedercini of het Orelac Team budget voor een tweede Kawasaki word gevonden!

Dat het Nederlandse ten Kate Team er 2019 bij zal zijn is hoogst onwaarschijnlijk en kunnen we alleen maar hopen.

Meer vraagtekens zijn er wat de deelnemers in FIM WorldSSP 600 WK betreft, hier is de deelmane van een groot aantal teams en coureurs nog onduidelijk!

Zagen we tijdens de laatste Europa races afgelopen seizoen nog ruim 30 deelnemers (met 7 Wildcards) in actie zo zien we dat de Dorna voor 2019 tot dusver slechts 17 coureurs op de deelnemerslijst heeft staan. 

Daarbij valt het op dat Yamaha ervoor gezorgd heeft een groot aantal toppers met het merk met de drie stemvorken uit te rusten.

Met Jules Cluzel (GMT94), Randy Krummenacher en Federico Caricasulo (beide Bardahl Evan Bros WorldSSP Team) heeft Yamaha de Top 3 t/m 5 uit het WK onder contract voor 2019.

Tellen we de beide opvallend sterke WorldSSP 600 Rookies Corentin Perolari (GMT94) en de Oostenrijker Thomas Gradinger (Kallio Racing) erbij rijd bijna alles wat rang en naam heeft op Yamaha 2019.

Daaronder bevinden zich minstens vijf rijders die het potentieel hebben om op het podium te rijden!

Naast Thomas Gradinger contracteerde het Kallio kampioensteam voor 2019 ook de Spaanse Moto2 coureur Isaac Viñales en blijft ook de Belg Loris Cresson blijft aan boord.

Kallio dus 2019 met Yamaha support als driemans team onderweg 2019.

Ook de bij Puccetti Racing Kawasaki enigszins “geflopte” ex-MotoGP coureur Hector Barberá rijdt 2019 op een Yamaha R6 in het nieuw opgestarte Hongaarse Team Toth.

Na de beslissing van het Giansanti Racing Team (GRT) om 2019 definitief op te stijgen in de Superbikes moest Yamaha voor het WK Supersport 600 omdisponeren.

Voor 2019 waren er eerst twee teams, Kallio Racing en GMT 94, gepland die op directe officiële ondersteuning van Yamaha konden rekenen.

Doch daarmee kwam de jonge Wilde Federico Caricasulo buitenspel te staan en besloot Yamaha onlangs ook het BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team officieel te ondersteunen!

Van het aanvankelijke groot aangekondigd “offensief plan” van Kawasaki blijft in principe weinig over.

Hete het voor een paar weken terug nog dat men na het contracteren van Mahias ook bijna rond was met WK derde Jules Cluze voor 2019 zo hebben we afgelopen week kunnen lezen dat Cluzel 2019 voor het Franse GMT 94 Yamaha zal uitkomen.

Overigens is het NRT Yamaha Team, Cluzels werkgever van afgelopen seizoen,failliet verklaard en laat een grote schuldenberg achter bij zowel leveranciers als ook het personeel!

Zo blijft het erbij dat Kawasaki alleen de wereldkampioen van 2017 Lucas Mahias als eventuele sterke opvolger van vijfvoudig Supersport Wereldkampioen Kenan Sofuoglu op de loonlijst heeft staan.

Of het de Fransman gaat lukken om met de inmiddels in de jaren gekomen Kawasaki ZX-R6 (gehomologeerd in 2009) in staat zal zijn de vele Yamaha's parool te bieden en mee kan strijden om de titel staat nog in de sterren geschreven!

Een tweede constante top coureur is wat Kawasaki betreft niet in zicht!

Wat Honda betreft ziet het er meer naar uit dat het grootse motormerk ter wereld in het Supersport WK van 2019 slechts een “bijrol” gaat spelen. De laatste 2 jaar wist niemand meer een race voor Honda in deze klasse te winnen.


De laatste 4 jaar waren met slechts 7 overwinningen een zeer mager resultaat voor werelds grootste motorfabrikant in deze klasse!

Zeker is dat het steeds moeilijker wordt voor de sterk in de jaren gekomen Honda CBR 600 RR!

De Brit Kyle Smith veroverde in het Portugese Portimáo met P3 de enige podiumplaats voor Honda en finishte als achtste in het WK.

Zo gezien heeft MV Agusta waarschijnlijk de betere kaarten als bv Honda en kawasaki om zich in de strijd om het WK te mengen.

Het oh zo traditierijke Italiaanse motormerk wist met de prachtige F3 en de Italiaan Raffaele de Rosa afgelopen seizoen een respectabele 5 podiumplaatsen te veroveren en beëindigden het seizoen als eerste niet Yamaha op de zesde plaats. 

Europees SSP 600 kampioen Rob Hartog, Team Hartog - Against Cancer, heeft van de Dorna groen licht gekregen 2019 in het WK Supersport deel te nemen.

Doch het team ontbreekt het nog aan een deel (ca. 25.000 Euro) van het budget.

Voor die mensen die de Nederlandse motorsport een warm hard toe dragen en de behoefte voelen om Rob 2019  te helpen, daar helpt alles groot of klein, kunnen dit direct bij Rob zelf doen onder het volgende e-mail adres: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! of eventueel contact met ons opnemen.

Naast Rob Hartog komt ook de jonge Glenn van Straalen 2019 in het WorldSSP 600 in actie met het ervaren EAB Racing Team(Kawasaki) die afgelopen seizoen met Anthony West onderweg waren.

Na de diskwalificatie van de Australiër, positieve doping test, reed van Straalen de laatste 2 races van Argentinië en Qatar op de Kawasaki ZX-R6 en overtuigde daarbij het EAB management voldoende om 2019 samen verder te gaan.

Jaimie van Sikkelerus besloot na een minder succesvol seizoen voor 2019 over te stappen van het GEMAR Team Lorini naar het Estlandse Honda Racedays.

Daarmee hebben we 2019 dan minstens drie Nederlanders in deze altijd spannende en spectaculaire klasse.

Rijders FIM WorldSSP 600 2019:

GMT 94                             Yamaha    Jules Cluzel       (FRA)  Corentin Perolari   (FRA)       
BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team   Yamaha    Randy Krummenacher (SUI)  Federico Caricasulo (ITA)      
Kallio Racing                      Yamaha    Loris Cresson      (BEL)  Thomas Gradinger    (AUT)      
                                             Isaac Viñales      (ESP)
DK Racing                          Yamaha    Xavier Navand      (FRA)
Team Toth                          Yamaha    Hector Barbera     (ESP)

Kawasaki Puccetti Racing           Kawasaki  Lucas Mahias       (FRA)  Hikari Okubo        (JAP)      
Team Pedercini                     Kawasaki  Ayrton Badovini    (ITA)
Hartog against Cancer              Kawasaki  Rob Hartog         (NED)
EAB Racing Team                    Kawasaki  Glenn van Straalen (NED)
Orelac                             Kawasaki  Nacho Calero       (ESP)

Honda Racedays                     Honda     Hannes Soomer      (EST)  Jaimie van Sikkelerus(NED)
PTR Honda                          Honda     Peter Sebestyen    (HON)

MV Agusta Reparto Corse            MV Agusta Raffaele De Rosa   (ITA)


Kawasaki 2019 met groot offensief in het WK Supersport?

Yamaha te "gierig", Lucas Mahias 2019 naar Kawasaki …

In het eerste seizoen zonder vijfvoudig wereldkampioen Kenan Sofuoglu speelde Kawasaki geen rol van betekenis meer in het WorldSSP 600 WK.

In 2018 wist Kawasaki in deze spectaculaire klasse geen enkele podiumplaats te behalen en is de Australiër Anthony West (EAB antwest Racing) met P10  de best genoteerde Kawasaki coureur in het WorldSSP 600! 

Kawasaki (Puccetti Racing) contracteerde 2012 Kenan Sofuoglu na diens "mislukte“ Moto2 avontuur in 2011 om "de Groenen" de wereldtitel te veroveren wat de Turk ook prompt omzette!

Na al twee WK titels met Honda, 2007 en 2010, te hebben veroverd pakte de altijd hongerige Turk in 2012, 2015 en 2016 opnieuw de titel, deze drie keer echter met Kawasaki. .

Na in 2017 al menig blessure (oa een gebroken bekken) te hebben “overleefd“ crashte de Turk tijdens de openingsrace van 2018 in Phillip Island/Australië middels een klapband opnieuw hard en blesseerde daarbij opnieuw ernstig. 

Zo ernstig dat de meest succesvolle Supersport Champ ooit half mei aankondigde te stoppen!

De laatste overwinning van de “Groenen” stamt alweer uit september 2017 waar Kenan Sofuoglu in Portimaó/Portugal wist te winnen.


Ook de laatste podiumplaats stamt uit dat jaar en staat ook op naam van de Turk die tijdens de seizoenfinale in het Arabische Doha/Qatar met een gebroken heup derde werd! 

Overigens was het de Fransman Lucas Mahias die 2017 met GRT Yamaha de titel pakte voor Kenan Sofuoglu en Jules Cluzel. (Honda)

2018 was Kawasaki Teamchef Manuel Puccetti dan ook veel onderweg om een sterke vervanger voor de gestopte Turk te vinden.

De in de MotoGP in ongenade gevallen Hector Barbera leek aanvankelijk een goede oplossing voor Puccetti Kawasaki te zijn.

Doch de met veel tamtam aangekondigde Spanjaards beste resultaat was een zevende plaats op het natte circuit van Losail/Qatar.

Barbera's teamgenoot Hikari Okubo ontpopte zich meer en meer als "crash koning" en de Japanners beste resultaat dit seizoen was een achtste plaats in Argentinië!

Voor 2019 echter wordt er door Kawasaki krachtig “ingekocht”.

Omte beginnen haalde teamchaf Manuel Puccetti voor 2019 (voor veel geld) de wereldkampioen van 2017 en de vicewereldkampioen van 2018 Lucas Mahias bij Yamaha weg.

Mocht onze informatie kloppen dan schijnt het dat ook Jules Cluzel 2019 voor Puccetti Kawsaki gaat rijden waarmee Puccetti Kawasaki dus de nummers twee en drie van 2018 in zijn team heeft gehaald!

Vicewereldkampioen Lucas Mahias gold bij GRT Yamaha als het grote talent en was eigenlijk gezet om 2019 voor het GRT Yamaha team naar de Superbikes te promoveren!

Doch kort voor de contractondertekening besloot de Fransman voor het seizoen 2019 over te stappen naar het Kawasaki Puccetti Racing waar hij een tweejaars contract ondertekende.

Mocht Mahias 2019 opnieuw de titel voor Kawasaki in de Supersport veroveren is hij 2020 zeker van een WorldSBK zitje met identiek materiaal als het officiële Kawasaki fabrieksteam.


Waarom deze plotselinge meningsverandering van Mahias, immers met GRT Yamaha had hij 2019 kunnen overstappen naar de Superbikes en dat met hetzelfde materiaal Michael van der Mark en Alex Lowes!

Voor Mahias had twee goede gronden dit niet doen: Volgens insiders wou Yamaha de WorldSSP 600 wereldkampioen van 2017 niet meer betalen als 30.000 Euro plus eventuele bonussen voor Top 10 resultaten terwijl Kawasaki de Fransman meer dan 100.000 Euro voor het WorldSSP 600!

Daarnaast bood Kawasaki Mahias een twee jaars contract aan tegen Yamaha één jaar! Vreemd is: Naast Mahias heeft ook Hikari Okubo een contract voor 2019 met Puccetti Kawasaki !

En zoals gezegd schijnt dat Manuel Puccetti het ook bijna te zijn met de WK derde van dit seizoen Jules Cluzel wat zou betekenen dat Puccetti Racing 2019 met 3 Kawasaki’s ZX-6R uitrukt!

Ex MotoGP coureur Hector Barbera schijnt na alle tamtam tijdens zijn WorldSSP debuut al in de vergetelijkheid te zijn geraakt en dus zal de Spanjaard zich voor 2019 een andere job moeten zoeken. Dat het Kawasaki ernst is met eventueel de beide Fransozen Mahias en Cluzel moge duidelijk zijn.

Lucas Mahias stond in zijn relatief korte World Supersport 600 carrière 15 keer op het podium waarvan 5 keer als winnaar. De Fransman werd in 2017 wereldkampioen met Yamaha en afgelopen seizoen, na een zinderende seizoen finale in Qatar, met Yamaha vicewereldkampioen.  

Jules Cluzel is tov Mahias zo te zeggen een WorldSSP 600 oudgediende en één van de meest succesvolle rijders in deze klasse.

De 30 jarige Fransman leverde grote gevechten met oa een Kenan Sofuoglu en stond in 68 races 40 keer op het podium waarvan 17 keer als winnaar! Drie keer werd "Jule" vicewereldkampioen, 2 keer WK derde en 2 keer WK vierde! 

Kawasaki heeft met deze twee toppers goede vooruitzichten voor 2019 de titel terug te pakken dus.

WK vierde Randy Krummenacher heeft voor 2019 nog een contract met het Bardahl Evan Bros Yamaha team.


WK vijfde Federico Caricasulo, één van de Topfavorieten voor 2019, wisselt waarschijnlijk in het Franse GMT94 Yamaha team.

Deze ontwikkelingen zijn natuurlijk erg goed voor dit spannende kampioenschap waarvan de top vijf 2018 echter alleen maar uit Yamaha's bestond! Pas op de zesde plaats zagen we een ander merk: MV Agusta met de Italiaan Raffaele de Rosa. 

De Rosa veroverde maar liefst 5 podiumplaatsen op rij 2018 en het schijnt dat de Italiaan en MV Agusta voor 2019 samen opnieuw een greep naar de titel willen wagen.

Overigens rijd de Rosa's teamgenoot van het afgelopen seizoen, Ayrton Badovini, 2019 in dienst van het Pedercini Kawasaki team in het WorldSSP 600 WK.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Losail/Qatar FIM WorldSSP 600 race: Sandro Cortese wereldkampioen 2018...

Horror race, Sandro Cortese wereldkampioen 2018, Jules Cluzel crasht in de laatste ronde...

Lucas Mahias (Yamaha) wist onder buitengewone omstandigheden de laatste race om het wereldkampioenschap in het Supersport World Championship 2018 te winnen.

De Fransman maakte 3 ronden voor het einde dankbaar gebruik van het bikkelharde gevecht tussen titelkandidaten Sandro Cortese en Jules Cluzel, (beide Yamaha)!

Sandro Cortese werd tweede waarmee de Duitser zijn eerste WK titel in deze klassen zeker stelde. Cortese's directe concurrent Jules Cluzel crashte, in de zoveelste poging Cortese in te halen, zichzelf in de laatste ronde op dramatische wijze uit de race! Daarmee erfde Federico Caricasulo de derde plaats in deze "horrorrace". 

De spanning zat er goed in deze laatste en beslissende race voor het kampioenschap. Deze race hing namelijk tot aan de eerste "bezichtigingronde" aan een zijden draadje.

Na een hevige storm met uitzonderlijk veel regen een paar uur voor het begin van de Warm-up stonden er nog steeds grote plassen water op en om het Losail International Circuit!

Na lang overleg met een aantal rijders en de raceleiding besloot men dan toch voor de 12 ronden durende race van start te gaan.

Op het moment dat het startlicht uit ging katapulteerde Polesetter Lucas Mahias zich letterlijk voor Cluzel en Cortese richting eerste bocht.

Doch de regerend wereldkampioen was te snel en kwam van de ideaallijn zodat Cluzel, Cortese en de snelle Fransman Corentin Perolari (Yamaha) aan de binnenkant aan hem voorbij glipten.

Na de eerste ronde bestond de Top 4 uit maar liefst 3 Franse rijders! Warm-Up snelste Corentin Perolari maakte het de beide kemphanen de eerste 3 ronden knap moeilijk. Cluzel leide de dans terwijl Cortese zich eerst van Perolari moest bevrijden wat hem in de derde ronde dan ook lukte.

Al in de vierde ronde ging de Duitser dan met de eerste adembenemende manoeuvre aan de Fransman voorbij en nam de leiding over. Halfweg de derde ronde kwam ook Mahias bij Perolari langszij en werd het iets rustiger.

Daarna wisselden Cluzel en Cortese ontelbare keren, met af en toe "griezelige" acties hun posities.

Hierbij hielden beide rijders elkaar continu onder druk met Lucas Mahias daarachter als derde die de twee WK strijd tussen de Duitser en de Fransman blijkbaar niet wou gevaarden!

Van de vijfde tot de negende ronde heerste er een soort van "wapenstilstand" tussen beide kemphanen maar toen Mahias weer dichterbij begon te komen zette Cluzel opnieuw de aanval in en ging aan de Duitser voorbij.

Echter Cortese's Yamaha was in het kielzog van Cluzel de snellere op het lange rechte stuk bij start/finish waardoor Cortese de leiding weer over nam doch de Fransman sloeg in de bocht erna gelijk terug!

Doch dan kwam het moment wat het WK besliste. Terwijl beide WK gegadigden Cluzel en Cortese continu met elkaar in de clinch lagen en daarbij fouten maakten glipte Mahias in de tiende ronde in bocht 6 binnendoor aan beide kemphanen voorbij.

Cluzel was op dat moment wel tweede doch wist dat dat niet genoeg was om wereldkampioen te worden: Cluzel moest winnen!

Cortese had vanaf dat moment dan wel de betere kaarten in handen daar zijn derde plaats achter Cluzel genoeg was om de titel te behalen.

Doch Cortese wou het schijnbaar nog een keer weten en zette de Fransman opnieuw onder druk en ging met een best risicorijke actie opnieuw aan Cluzel voorbij.

Direct na deze inhaalactie van Cortese verloor de Fransman voor een kort moment zijn concentratie om dan direct daarna opnieuw de aanval op Cortese in bocht 7 in te zetten.

Doch de normaal weinig fouten makende Cluzel gleed bij deze actie echter over zijn voorwiel weg en belande in de grindbak! Einde WK droom maar P2 in het WK alsnog in handbereik!

Doch het kwam nog erger voor Cluzel. Op P10 liggend na deze kleine crash, goed voor P2 in het WK, vloog de ongelukkige Fransman per Highsider nog een keer van zijn Yamaha en was het definitief voorbij!

In plaats van wereldkampioen werd het nu een teleurstellende derde plaats voor de Runner-up van dit WK en meer dramatiek als in deze race heb ik lang niet meer gezien eerlijk gezegd.

Mahias won dus niet alleen deze "horrorrace" maar ook het vicewereldkampioenschap, daarnaast pakte Sandro Cortese zijn eersteWorldSSP 600 titel behaalde terwijl de "jonge wilde" Federico Caricasulo (Yamaha) de derde plaats van Cluzel "erfde"!

Direct achter Caricasulo finishte de opnieuw beresterke Oostenrijker Thomas Gradinger (Yamaha) die in Losail voor derde keer op rij vierde werd. Randy Krummenacher (Yamaha) finishte onopvallend als vijfde terwijl de jonge Fransman Corentin Perolari naar de zesde plaats terugviel.

Ex MotoGP coureur Hector Barberá behaalde met P7 zijn beste WorldSSP resultaat tot dusver. Raffaele de Rosa (MV Agusta), Hannes Soomer (Honda) en Petér Sebestyen maakten de Top 10 vol.

De laatste WK punten, vanaf P11 t/m P15, pakten Ayrton Badovini (MV Agusta), Loris Cresson (Yamaha), Jaimie van Sikkelerus (Honda), Christian Stange (Kawasaki) en Nacho Calero (Kawasaki)...

Losail/Qatar 2018 Day 3 FIM World Supersport Results Race:

1. LUCAS MAHIAS           FRA GRT Yamaha Official WorldSSP Team  Yamaha YZF R6  2'02.940 
   12 Laps = 64,560 Km in 24'49.552 min. = 156,031 km/h
2. SANDRO CORTESE         GER Kallio Racing                      Yamaha YZF R6     2.000 
3. FEDERICO CARICASULO    ITA GRT Yamaha Official WorldSSP Team  Yamaha YZF R6     3.137 
4. THOMAS GRADINGER       AUT NRT                                Yamaha YZF R6     3.161
5. RANDY KRUMMENACHER     SUI BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team   Yamaha YZF R6     6.236
6. CORENTIN PEROLARI      FRA GMT94 Yamaha                       Yamaha YZF R6     6.608 
7. HECTOR BARBERA         ESP Kawasaki Puccetti Racing           Kawasaki ZX-6R    6.709
8. RAFFAELE DE ROSA       ITA MV Agusta Reparto Corse by Vamag   MV Agusta F3      7.705
9. HANNES SOOMER          EST Racedays                           Honda CBR600RR   13.060 
10.PETÉR SEBESTYEN        HUN CIA Landlord Insurance Honda       Honda CBR600RR   23.199 
11.AYRTON BADOVINI        ITA MV Agusta Reparto Corse by Vamag   MV Agusta F3     23.887 
12.LORIS CRESSON          BEL Kallio Racing                      Yamaha YZF R6    33.090 
13.JAIMIE VAN SIKKELERUS  NED GEMAR Team Lorini                  Honda CBR600RR   38.099 
14.CHRISTIAN STANGE       GER Team GoEleven Kawasaki             Kawasaki ZX-6R   38.113 
15.NACHO CALERO           ESP Orelac Racing VerdNatura           Kawasaki ZX-6R 1'20.910 
16.ALEX MURLEY            GBR GEMAR Team Lorini                  Honda CBR600RR 1'35.014 
------------------------------------Race niet beëindigt---------------------------------
   JULES CLUZEL           FRA NRT                                Yamaha YZF R6     1 Lap 
   JAVIER ITURRIOZ        ARG Team GoEleven Kawasaki             Kawasaki ZX-6R    1 Lap
   GLENN VAN STRAALEN     NED EAB antwest Racing                 Kawasaki ZX-6R   4 Laps 
   KYLE SMITH             GBR CIA Landlord Insurance Honda       Honda CBR600RR   8 Laps 
   LUKE STAPLEFORD        GBR Profile Racing                     Yamaha YZF R6   10 Laps 
   HIKARI OKUBO           JPN Kawasaki Puccetti Racing           Kawasaki ZX-6R   0 Laps
   SAM HORNSEY            GBR Profile Racing                     Triumph Daytona  0 Laps 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Losail/Qatar 2018 day 3 Results FIM WorldSSP 600 Warm-Up:
FIM WorldSSP 600 Warm-Up:

1. CORENTIN PEROLARI       FRA GMT94 Yamaha                       Yamaha YZF R6  2'07.063  
2. SANDRO CORTESE          GER Kallio Racing                      Yamaha YZF R6     0.074 
3. RAFFAELE DE ROSA        ITA MV Agusta Reparto Corse by Vamag   MV Agusta F3      0.423 
4. LUCAS MAHIAS            FRA GRT Yamaha Official WorldSSP Team  Yamaha YZF R6     0.515 
5. JULEZ CLUZEL            FRA NRT                                Yamaha YZF R6     0.677 
6. THOMAS GRADINGER        AUT NRT                                Yamaha YZF R6     0.796 
7. FEDERICO CARICASULO     ITA GRT Yamaha Official WorldSSP Team  Yamaha YZF R6     1.020 
8. KYLE SMITH              GBR CIA Landlord Insurance Honda       Honda CBR600RR    1.050 
9. RANDY KRUMMENACHER      SUI BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team   Yamaha YZF R6     1.979 
10.PETÉR SEBESTYEN        HUN CIA Landlord Insurance Honda       Honda CBR600RR    3.441 
11.HIKARI OKUBO           JPN Kawasaki Puccetti Racing           Kawasaki ZX-6R    4.142 
12.HECTOR BARBERA         ESP Kawasaki Puccetti Racing           Kawasaki ZX-6R    4.630 
13.SAM HORNSEY            GBR Profile Racing                     Triumph Daytona   5.294 
14.JAIMIE VAN SIKKELERUS  NED GEMAR Team Lorini                  Honda CBR600RR    5.876 
15.JAVIÉR ITURRIOZ        ARG Team GoEleven Kawasaki             Kawasaki ZX-6R    6.069 
16.LORIS CRESSON          BEL Kallio Racing                      Yamaha YZF R6     6.309
17.HANNES SOOMER          EST Racedays                           Honda CBR600RR    7.294 
18.AYRTON BADOVINI        ITA MV Agusta Reparto Corse by Vamag   MV Agusta F3      7.525 
19.NACHO CALERO           ESP Orelac Racing VerdNatura           Kawasaki ZX-6R    8.557 
20.GLENN VAN STRAALEN     NED EAB antwest Racing                 Kawasaki ZX-6R    9.468 
21.ALEX MURLEY            GBR GEMAR Team Lorini                  Honda CBR600RR   17.044 
22.CHRISTIAN STANGE       GER Team GoEleven Kawasaki             Kawasaki ZX-6R   24.782 
23.LUKE STAPLEFORD        GBR Profile Racing                     Yamaha YZF R6    00.000
Foto credit: WorldSBK.com-donnyfoto.com

Losail/Qatar 2018 WorldSSP 600 Results Superpole....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Losail/Qatar 2018 WorldSSP 600 Results Superpole...

---------------------------------------SUPERPOLE 2---------------------------------------
1. LUCAS MAHIAS           FRA GRT Yamaha Official WorldSSP Team  Yamaha YZF R6   2'00.461
2. SANDRO CORTESE         GER Kallio Racing                      Yamaha YZF R6      0.149 
3. JULES CLUZEL           FRA NRT                                Yamaha YZF R6      0.574 
4. LUKE STAPLEFORD        GBR Profile Racing                     Yamaha YZF R6      0.869 
5. CORONEL PEROLARI       FRA GMT94 Yamaha                       Yamaha YZF R6      1.017 
6. KYLE SMITH             GBR CIA Landlord Insurance Honda       Honda CBR600RR     1.062 
7. FEDERICO CARICASULO    ITA GRT Yamaha Official WorldSSP Team  Yamaha YZF R6      1.109 
8. RAFFAELE DE ROSA       ITA MV Agusta Reparto Corse by Vamag   MV Agusta F3 675   1.250 
9. THOMAS GRADINGER       AUT NRT                                Yamaha YZF R6      1.268 
10.HECTOR BARBERA         ESP Kawasaki Puccetti Racing           Kawasaki ZX-6R     1.277 
11.RANDY KRUMMENACHER     SUI BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team   Yamaha YZF R6      1.322 
12.HANNES SOOMER          EST Racedays                           Honda CBR600RR     1.529 
-----------------------------------------SUPERPOLE 1-------------------------------------
13.ARTON BADOVINI         ITA MV Agusta Reparto Corse by Vamag   MV Agusta F3    2'02.643
14.HIKARI OKUBO           JPN Kawasaki Puccetti Racing           Kawasaki ZX-6R     0.721 
15.GLENN VAN STRAALEN     NED EAB antwest Racing                 Kawasaki ZX-6R     1.149 
16.PETÉR SEBESTYEN        HUN CIA Landlord Insurance Honda       Honda CBR600RR     1.581 
17.JAIMIE VAN SIKKELERUS  NED GEMAR Team Lorini                  Honda CBR600RR     1.953 
18.SAM HORNSEY            GBR Profile Racing                     Triumph Daytona    2.076 
19.LORIS CRESSON          BEL Kallio Racing                      Yamaha YZF R6      2.453 
20.CHRISTIAN STANGE       GER Team GoEleven Kawasaki             Kawasaki ZX-6R     2.543 
21.NACHO CALERO           ESP Orelac Racing VerdNatura           Kawasaki ZX-6R     2.613 
22.ALEX MURLEY            GBR GEMAR Team Lorini                  Honda CBR600RR     3.520 
23.JAVIER ITURRIOZ        ARG Team GoEleven Kawasaki             Kawasaki ZX-6R     3.575

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Losail/Qatar 2018 FIM World Supersport 600 Results Free practice 3:

 

 

 
1. SANDRO CORTESE         GER Kallio Racing                      Yamaha YZF R6 2'01.266
2. RANDY KRUMMENACHER     SUI BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team   Yamaha YZF R6    0.604 
3. JULES CLUZEL           FRA NRT                                Yamaha YZF R6    0.757 
4. FEDERICO CARICASULO    ITA GRT Yamaha Official WorldSSP Team  Yamaha YZF R6    0.838 
5. LUCAS MAHIAS           FRA GRT Yamaha Official WorldSSP Team  Yamaha YZF R6    0.930 
6. LUKE STAPLEFORD        GBR Profile Racing                     Yamaha YZF R6    0.930 
7. THOMAS GRADINGER       AUT NRT                                Yamaha YZF R6    1.163 
8. HECTOR BARBERA         ESP Kawasaki Puccetti Racing           Kawasaki ZX-6R   1.206 
9. REFFAELE DE ROSA       ITA MV Agusta Reparto Corse by Vamag   MV Agusta F3     1.446 
10.KYLE SMITH             GBR CIA Landlord Insurance Honda       Honda CBR600RR   1.610
11.CORENTIN PEROLARI      FRA GMT94 Yamaha                       Yamaha YZF R6    1.898 
12.HANNES SOOMER          EST Racedays                           Honda CBR600RR   2.053 
13.HIKARI OKUBO           JPN Kawasaki Puccetti Racing           Kawasaki ZX-6R   2.135 
14.AYRTON BADOVINI        ITA MV Agusta Reparto Corse by Vamag   MV Agusta F3     2.159 
15.PETÉR SEBESTYEN        HUN CIA Landlord Insurance Honda       Honda CBR600RR   2.359 
16.LORIS CRESSON          BEL Kallio Racing                      Yamaha YZF R6    2.877 
17.SAM HORNSEY            GBR Profile Racing                     Triumph Daytona  2.978 
18.GLENN VAN STRAALEN     NED EAB antwest Racing                 Kawasaki ZX-6R   3.177 
19.CHRISTIAN STANGE       GER Team GoEleven Kawasaki             Kawasaki ZX-6R   3.522 
20.JAIMIE VAN SIKKELERUS  NED GEMAR Team Lorini                  Honda CBR600RR   3.840 
21.NACHO CALERO           ESP Orelac Racing VerdNatura           Kawasaki ZX-6R   4.906 
22.JAVIER ITURRIOZ        ARG Team GoEleven Kawasaki             Kawasaki ZX-6R   5.279 
23.ALEX MURLEY            GBR GEMAR Team Lorini                  Honda CBR600RR   5.685
Foto credit: WorldSBK.com/donnyfoto.com
2019  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |