image1

WorldSBK Star Marco Melandri: Ik heb de kracht niet meer…

Donny  20.08.2019 19:15

Vier WorldSBK events heeft Marco Melandri nog te bestrijden alvorens de GRT Yamaha coureur eind 2019 zijn helm en ledercombi definitief in de kast hangt.

Kort voor de zomerpauze gaf Melandri bekent dat hij na de seizoenfinale in het Arabische Qatar zijn carrière wil beëindigen.

Daarmee neemt een lange en grootse, maar ook met enkele ongelukkige passagen getekende loopbaan in Qatar zijn einde.

<< Ik heb geen kracht meer. >> zijn de woorden van de kleine Italiaan. 

22 jaar lang bedreef Melandri racesport op WK niveau waarbij het de laatste tien niet echt meer “rond” liep voor de Italiaanse vedette.

Dat niet meer zo rond lopen begon in 2008 toen de extravagante coureur van Honda (WK 8e) naar Ducati overstapte.

Doch Melandri kon überhaupt niet overweg met de toenmalige V4 waar Casey Stoner 2007 wereldkampioen mee was geworden.

Een bescheiden 17e plaats was het eindresultaat voor de uit het Italiaanse Ravenna stammende Melandri. 

Ook daarna had “Machio” niet echt een gelukkig handje bij het vinden van nieuwe werkgevers en dokte viermaal bij fabrieksteams aan die kort daarna hun arrangement als factory team beëindigden.


Een decade die bij de inmiddels 37 jarige 250 cc wereldkampioen van 2002 diepe sporen achterliet.

De ellende begon toen het Kawasaki MotoGP fabrieksteam zich 2008 plotseling terug trok, dit ondanks dat de Japanners met Melandri overeenkomst tot eind 2009 hadden gesloten.

2009 ging Melandri dan, noodgedwongen, verder met een soort van overblijfsel van het Kawasaki fabrieksteam, Hayate Racing.

De kleine man scoorde met de sterk verouderde Kawasaki echter beachtelijke resultaten, waaronder een tweede plaats in Le Mans/Frankrijk, en sloot het WK als sterke tiende af.

In 2010 kwam Marco bij het team van Fuasto Gresini (Honda) onder maar ook hier liep het niet rond, geen podiumplaatsen en opnieuw WK tiende.

Voor 2011 besloot Melandri, op aandrang van Yamaha, de MotoGP te "verruilen" voor het WorldSBK waar de snelle Italiaan middels 15 podiumplaatsen, vier zeges en als vicewereldkampioen weer helemaal opbloeide.

Doch opnieuw was de toen 30 jarige Melandri op het verkeerde moment op de verkeerde plaats!!!

Aan het eind van het seizoen beëindigden Yamaha, ondanks Marco's tweejarig contract, hun arrangement als fabrieksteam!

Doch Marco had de aandacht getrokken van een team wat nog niet zo heel lang in het WorldSBK onderweg was en in 2012 voor de titel wilden gaan: BMW Motorrad Motorsport.

Marco bedankte het Beierse motormerk door BMW op Donington de eerste race en de eerste race überhaupt voor het Beierse motormerk te winnen.

2012 stond Melandi maar liefst elf maal op het podium won zes races en sloot het WK als derde af.

Deze derde plaats had op zijn minst een tweede kunnen zijn zoniet BMW's eerste WK titel.

 

Melandri was duidelijk op WK koers tot dat BMW halfweg het seizoen uit het niets bekend maakte eind 2012 als officieel fabrieksteam de stekker te zullen trekken!

Dit ondanks dat Marco (opnieuw) een tweejarig contract met het Beierse Motormerk had!

Dit had tot gevolg dat zowel Marco als ook het hele om hem toe gebouwde team in no time hun motivatie verloren en waarschijnlijk ook het vicewereldkampioenschap.

Veel insiders waren het er toen over eens dat BMW in 2012 waarschijnlijk een wereldtitel (Max Biaggi) hebben laten liggen. 

Het jaar erop reed Marco samen met Chaz Davies in een door BMW ondersteunt semifabrieksteam (BMW Motorrad GoldBet SBK) waar "Machio" 12 keer op het podium stond, drie keer wist te winnen en WK vierde werd.

Voor 2014 dokte Melandri bij het Italiaanse Aprilia aan waar hij na wat "aanpassingmoeilijkheden" met de snelle RSV4 elf podiumplaatsen veroverde waaronder zes overwinningen.

Ondank zijn zes overwinningen reikte het voor de snelle Marco niet verder dan een "slechts" vierde plaats in de einstand!

Echter ook Aprilia trok zich eind 2014 uit het Superbike gebeuren terug en transfereerde Melandri, tegen zijn wil, terug in de MotoGP.
                                                                                                       
De stemming tussen Aprilia en Melandri was echter zo "vergiftigd" dat men na 8 races strijdend uit elkaar ging.

Na deze opnieuw pijnlijke scheiding voor zowel Aprilia als ook voor Melandri laste de vicewereldkampioen in zowel de MotoGP (2005) als ook het WorldSBK (2012) een pauze van een jaar in om dan in 2017 met het Aruba.it Ducati fabrieksteam een nieuwe aanloop te nemen.

In 2017 pakte Melandri 13 podiums maar “slechts” één overwinning: Misano race 2. Het WK beëindigde Marco op de vierde plaats.

In 2018 wilde Ducati met Melandri en Davies het tij keren en de titel met Melandri en Davies naar Bologna halen. 

Na een sterk begin van Marco, twee zeges in Phillip Island/Australië, ging het daarna langzaam maar zeker wat de titel betrof bergaf.

Tien podiumplaatsen, twee zeges en P5 in het WK was te weinig voor Ducati.

Had Marco nog gehoopt 2019 met de nieuwe Panigale V4R te mogen rijden zo besloot Ducati voor 2019 Marco's plaats aan de Spanjaard Alvaro Bautista te geven.  

Lang leek het erop dat Marco's loopbaan 2018 een einde zou nemen doch na lang heen en weer vond de Italiaan op het nippertje een “zitje” in het GRT Yamaha

Dit hoogstwaarschijnlijk vooral door zijn langjarige en goede relatie met Yamaha Europe "racechef" Andrea Dosoli!

Na een redelijke seizoenstart met twee podiumplaatsen (derde in Phillip Island en Aragon) zakte Marco gaandeweg het seizoen opnieuw steeds verder terug.

Of dit nu aan Marco ligt of aan de GRT Yamaha is en blijft voorlopig open. Doch dat Marco in een diep dal steekt is duidelijk te zien aan zijn actueel negende plaats in het WK.

Gezien al deze feiten is het misschien wat gemakkelijker Marco’s beslissing te begrijpen en te accepteren hoewel het gewoon jammer is dat types als een Melandri uit het racewereldje verdwijnen.

<< Mijn keuzes waren niet verkeerd doch het tijdpunt was steeds verkeerd. >> blikt Melandri op de laatste jaren van zijn grootste carrière terug. << Ik moest zo vaak van team/motor wisselen om dan telkens weer bij nul te beginnen. >>

<< Dat is erg vermoeiend. Misschien had ik dat nog een jaar zo kunnen doorgaan maar het gaat gewoon niet meer. Ik wil meer tijd voor mijn gezin hebben en eindelijk eens dingen doen die ik mooi vind. >>

<< Natuurlijk ga ik de adrenaline en een aantal vrienden missen. Ik voel echter diep in me dat de tijd gekomen is om ermee te stoppen. >>


<< Elk verhaal heeft een begin maar moet ook een einde hebben. >>

Zoals gezegd, voor het WorldSBK (en ons) is het jammer dat types als een Melandri zich uit het Superbike WK terugtrekken.

Een Melandri die oa met een Max Biaggi of een Carlos Checa om podiumplaatsen vocht is één der laatsten uit die generatie.

Ookal werd "Machio" zoals zijn vrienden hem noemen, er wel eens van beticht "ster allures" te hebben tegen ons, donnyfoto.com, was dat nooit het geval, dit integenstelling tot een paar anderen!


Marco Melandri behoort nog tot die generatie en types die hun mening voor niets en niemand niet onder stoelen of banken steken.

Die types, persoonlijkheden, die we in het huidige WorldSBK/MotoGP paddock missen.

Ja indrukwekkende personen en geen babyfaces....

Hieronder nog een aantal "plaatjes" van Marco met mooie herinneringen met Marco....

 

 

 

 

 

 

 

Fix 3: Laverty naar BMW, Reiterberger zonder job...

Donny 17.08.2019 15:36

Met het contracteren van Eugene Laverty heeft het BMW Motorrad WorldSBK Team zich voor 2020 van de diensten van een van de meest succesvolle WorldSBK rijders verzekerd. 

De 33 jarige Noord Ier neemt niet alleen een schat van ervaring wat verschillende motormerken betreft maar ook zijn MotoGP ervaring mee in het BMW Motorrad WorldSBK Team project.

De huidige Team Goeleven Ducati coureur heeft een beachtelijke carrière achter zijn naam staan en heeft alle facetten van de racesport beleefd.

Als tweevoudig vicewereldkampioen (2009-2010) in de Supersport 600 "promoveerde" Laverty 2011 met Yamaha in het Superbike WK.

In zijn rookie seizoen veroverde de snelle Laverty maar liefst zes podiumplaatsen waaronder twee zeges en sloot het seizoen als WK vierde af.

Wat heet vierde, gedeeld derde kan men zeggen want Laverty en Max Biaggi (Aprilia) sloten dat seizoen puntgelijk (303) af!   

Een jaar later, 2012, "verhuisde" Laverty enigszins noodgedwongen naar het Aprilia fabrieksteam.

Noodgedwongen heet dat Yamaha zich eind 2011 als officieel fabrieksteam terugtrok.


Bij Aprilia werd Laverty de teamgenoot van Max Biaggi die dat jaar zijn tweede wereldtitel behaalde.

Laverty stond met de RSV4 Aprilia in 2012 zes keer op het podium waarvan 1 zege (Portimaó/Portugal race 2) en beëindigde zijn Aprilia debuutseizoen als WK zesde.

In 2013 veroverde de Noord Ier maar liefst 19 podiumplaatsen en zegevierde in negen races.

Ondanks deze topprestatie moest Laverty genoegen nemen met de vicewereldkampioen titel achter Tom Sykes (Kawasaki).


Aprilia besloot 2014 echter met Marco Melandri en de latere wereldkampioen Fransman Sylvain Guintoli te gaan rijden.

Zo stapte Laverty min of meer noodgedwongen over naar het Voltcom Crescent Suzuki team. Echter met de toenmalige Suzuki GSX-R1000 was niet veel te halen.

Het begin met Suzuki was sterk, gelijk de eerste race Phillip Island/Australië werd gewonnen. Echter, ook mede door blessureleed, werden er geen podiumplaatsen meer behaald.

De vicewereldkampioen van 2013 sloot zijn Suzuki seizoen 2014 als tiende af.  

2015 en 2016 verbracht Laverty met inferieur materiaal in het Aspar MotoGP team (Honda/Ducati). 

Na twee succeslose jaren in de MotoGP doorgemaakt te hebben keerde Laverty 2017 in het Superbike paddock terug waar hij voor twee jaar bij Shaun Muir Racing (Aprilia) ondertekende.

Het seizoen 2017 verliep zonder noemswaardige highlights en Laverty beëindigde zijn comeback als WK tiende.

In 2018 stond de taaie Ier twee keer als derde op het podium (Misano/Italië race 1 en Laguna Seca race 2) en sloot het seizoen als WK achtste af.

Voor 2019 had Laverty weinig alternatieven en belande de vicewereldkampioen van 2013 bij het Go Eleven Ducati Team.

De rest is bekend, tijdens de eerste vrije training in het Italiaanse Imola brak de Noord Ier tijdens een “horrorcrash” beide polsen.

De wilskrachtige Laverty probeerde ondanks deze blessures toch een paar keer te rijden doch erg succesvol was dit niet.

Voor de komende race echter, Portimao/Portugal, hoopt de actueel WK 16e weer helemaal fit te zijn en met een aantal goede resultaten afscheid te nemen van het Goeleven Ducati Team.

Schijnbaar was Laverty goed in het geheugen van Shaun Muir 2017 blijven hangen en laaide schijnbaar het "racevuur" tussen Shaun Muir Racing (BMW) en Laverty opnieuw op.


Deze week maakten
BMW Motorrad WorldSBK en Shaun Muir Racing bekend dat men voor 2020 met Laverty in zee gaat.

Wat dus betekend dat de Noord Ier de plaats gaat innemen van BMW’s “eigenkweek” Markus Reiterberger.

Wat er met Reiterberger, die lang de "bescherming" van BMW genoot, gaat gebeuren is actueel niet bekend. Wat het WorldSBK betreft hangen er ziet het er niuet goed uit voor de sympathiek Duitser.

Dus zullen we bij BMW 2020 twee zeer ervaren rijders in actie gaan zien: Ex wereldkampioen Tom Sykes (2013) en de toenmalige vicewereldkampioen Eugene Laverty. 

Sykes heeft weliswaar zijn contract voor 2020 nog niet ondertekend doch dit schijnt nog slechts een formaliteit te zijn.

Laverty veroverde in het totaal 35 podiumplaatsen in het Superbike WK waaronder 13 overwinningen voor Yamaha, Aprilia en Suzuki.

Van de actuele coureurs zijn alleen Jonathan Rea, Tom Sykes, Chaz Davies, Marco Melandri en WorldSBK rookie Alvaro Bautista succesvoller dan de komende BMW coureur.

Van Laverty wordt dat verwacht wat Reiterberger in 60 WK races niet lukte: Podiumplaatsen veroveren…


 

 

 

 

 

 

 

 

Fix 2: Bautista naar Honda, Redding naar Ducati…

Donny 10.08.2019 23:43

Tot dusver zwijgt Honda hardnekkig wat betreft het thema of men zich 2020 wel of niet met een officieel HRC fabrieksteam en een nieuwe Honda CBR1000RR Fireblade terugkeren in het Superbike WK.

Tijdens de tweede dag van de MotoGP in het Oostenrijkse Spielberg sikkerde nu toch door dat de Japanners een "Supercoup" gelukt is: Het contracteren van WorldSBK Rookie Alvaro Bautista!

Volgens geruchten (Speedweek) had Ducati de veertienvoudig (2019!) race winnaar Bautista een tweejaars contract aangeboden met een jaarsalaris van 400.000 Euro.

Voor elke gewonnen race zou de snelle Spanjaard nog eens 20.000 Euro "premie" ontvangen, de Tissot Superpole races uitgesloten!

Dit ondanks dat de ex MotoGP coureur tijdens de laatste vier events vijf maal crashte en zijn 61 punten voorsprong op viervoudig wereldkampioen Jonathan Rea verloor. 

Na deze vijf crashes en één niet uitgereden race heeft de Ducati rijder nu maar liefst 81 punten achterstand op de Kawasaki Superstar.

Deze 81 punten zijn onder normale omstandigheden niet meer  in te halen en we mogen ervan uitgaan dat "Johnny" Rea voor de vijfde keer op rij wereldkampioen wordt!


Ondanks alles was Ducati vast van plan met de snelle Bautista verder te gaan.

Bautista had al sinds weken een handtekeningrijp contract voorliggen doch de Spanjaard ondertekende deze niet liet ook de “vervaldatum” van Ducati verstrijken omdat hij meer geld wou.

Zodoende ging het Ducati management er vanuit dat de 34 jarige Spanjaard het met Honda eens was geworden.

<< Wie anders kan Alvaro zo’n verlokkend aanbod maken dat hij ons sterk gedoteerde voorstel afwijst. >>


Was het antwoord van Ducati sport directeur Paolo Ciabatti in het paddock op de Red Bull Ring in Spielberg de vraag of het klopt dat Bautista naar Honda vertrekt.

Lang liet de "tegenaanval" van Ducati dan ook niet op zich wachten: Ducati maakte onofficieel bekend dat de Brit Scott Redding 2020 de plaats van Alvaro Bautista gaat innemen.

Net als Bautista reed ook Redding jarenlang in de MotoGP en voert actueel samen met Ducati het British Superbike kampioenschap (BSB) aan.

Zo krijgt vicewereldkampioen Chaz Davies, actueel WK zevende, na Marco Melandri in 2018 en Alvaro Bautista in 2019 in 2020 zijn derde nieuwe teamgenoot in drie jaar bij zich in de box.

De meeste kansen op de plaats naast Bautista schijnt de HRC testrijder en Japanner Takumi Takahashi te hebben.

Daarnaast begint het er steeds meer naar uit te zien dat Honda 2020toch  met een eigen HRC (Honda Racing Corporation) gaat uitrukken en dat het team van Midori Moriwaki als satellieten team gaat fungeren.

Of het bij Moriwaki verder gaat met oudgediende Ryuichi Kiyonari, die tot eind 2020 een HRC contract heeft, is een open vraag. De Japanner heeft dit seizoen (nog) niet één Top 10 plaats voor te wijzen!


Van de al lang geblesseerde Leon Camier is alleen bekend dat zijn contract eind 2019 uitloopt.

Of Honda de snelle Brit en uitstekende ontwikkelingsrijder mee heeft ingepland voor 2020 is actueel onbekend!

Bautista en Honda kennen elkaar goed uit het verleden: De Spanjaard reed van 2012 tot 2014 voor werelds grootste motorfietsfabrikant in het Gresini MotoGP team.

Waarschijnlijk hebben niet alleen de Japanse dollars Bautista kunnen overtuigen maar ook de technische plannen en voorstellen van Honda.

Dit seizoen, 2019, keerde HRC na 17 jaar afwezigheid terug in het Superbike WK.

De (verder) ontwikkeling van de huidige CBR 1000 RR SP2 staat dit seizoen op een heel erg laag pitje en is het lijkt er eigenlijk meer op, vreemd genoeg, dat men men bij Moriwaki alleen maar bezig is veel data te verzamelen!

Volgens insiders wordt de nieuwe Fireblade fundamenteel een totaal andere bike als het huidige desastreuze model. De nieuwe Fireblade zal de beschikking krijgen over een uiterst krachtvolle viercilinder lijnmotor!

Ook schijnt men bij Honda van plan te zijn van het begin afaan deze nieuwe bike met Pirelli banden ontwikkelen en niet zoals in het verleden met Bridgestone…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fix: Razgatlioglu naar Yamaha, Lowes zonder werk…

Donny 09.08.2019 20:16

Ondanks zijn actueel derde WK plaats in het World Superbike kampioenschap verliest Alex Lowes voor 2020 zijn plaats in het Yamaha fabrieksteam.

De Brit moet zijn plaats bij Yamaha ruimen voor het Turkse talent Toprak Razgatlioglu.

Zo zien we maar weer dat ook tijdens deze veel te lange zomervakantie de jaarlijkse "stoeltjesdans" in het WorldSBK circus al in volle gang is. 

Tijdens het Oostenrijkse MotoGP event in Spielberg sikkerde naar buiten dat Kawasaki’s eigen kweek Toprak Razgatlioglu en Yamaha het voor 2020 eens zijn en de 22 jarige Turk 2020 de nieuwe teamgenoot van Michael van der Mark bij Yamaha wordt.

Deze wissel zat er al een paar weken, na de acht uur van Suzuka aan te komen.

Ontstaan is deze overstap vooral door toedoen van Razgatlioglu manager Kenan Sofuoglu.

De vijfvoudig Supersport 600 wereldkampioen dreigde al direct na het prestigerijke Suzuka event zijn pupil naar Yamaha te transfereren, iets wat hem nu gelukt is dus.

Dit alles ontstond hoofdzakelijk nadat Kawasaki Razgatlioglu tijdens de acht uur durende Suzuka race helemaal niet tot inzet bracht.

Na na het winnen van dit zo prestigerijke en belangrijke event liet KRT min of meer "doorschemeren" dat men in 2020 met Jonathan Rea en Leon Haslam verder wil gaan.

Dit was dan, vooral wat Sofuoglu betreft, de druppel die de "Turkse" emmer deed overlopen waarna Sofuoglu direct contact opnam met Yamaha.

Turkish Puccetti Racing teamchef Manuel Puccetti probeerde met alle geweld nog deze deal tegen te houden doch schijnbaar zonder succes.

Over het thema Suzuka wou de teamchef weinig kwijt: << KRT besloot om strategische redenen Toprak niet te laten rijden in Suzuka, dit heeft KRT Kenan vooraf per mail meegedeeld. >>

<< Goed opgenomen werd dit door geen van beide waarbij Kenan veel bozer was als Toprak. >> aldus Puccetti tegen Corsidimoto.

<< Tijdens de acht uur van Suzuka gaat het niet alleen om de snelheid. Hier gaat het om bv bandenstrategie en bij KRT had men angst dat Toprak daarmee te agressief zou omgaan. >>

<< De KRT verantwoordelijken maakten zich bovendien zorgen om Toprak's onervarenheid, bijvoorbeeld bij het inhalen van de veel langzamere rijders bij dit soort van events. >>

<< Ik heb nog geprobeerd tussen Kawasaki, Toprak en Kenan te bemiddelen doch....>>

Voor Turkish Puccetti Racing is dit natuurlijk een enorm financieel verlies daar vrijwel het hele team gesponsord word door de Turkse regering waarbij machthebber Recep Tayyip Erdoğan persoonlijk betrokken is. 

Officieel bekend gemaakt word de Yamaha/Razgatlioglu coupwaarschijnlijk tijdens het Magny Cours/Frankrijk event, 27 t/m 29 september.

Yamaha wil samen met hulp van Razgatlioglu en manager Sofuoglu de Turkse motormarkt veroveren!

Belangrijk is natuurlijk dat de pas 22 jarige Toprak Razgatlioglu, net als van der Mark trouwens, als één van de grootste talenten (7 podiums in 2019) in het WorldSBK wereldje telt.


Alex Lowes, na 25 van de 37 races WK derde achter Jonathan Rea (Kawasaki) en Alvaro Bautista (Ducati), is nu het slachtoffer van deze snelle Turkse actie: Na vier jaar Yamaha moet de Brit zich een nieuwe job zoeken.

Lowes manager, Superbike wereldkampioen van 2003, moet nu "klinken poetsen" zoals dat heet.

Doch de 28 jarige Lowes zeer waarschijnlijk een aantal opties waarvan Honda waarschijnlijk het lucratiefste is. Mits Honda, en dat is hoogstwaarschijnlijk, een nieuwe Superbike brengt.


De Brit staat echter niet bovenaan de "wenslijst" van Honda en heeft zich om die redendan ook alvast bij BMW teameigenaar Shaun Muir voorstellig gemaakt.

Lowes wil graag de plaats van de Duitser Markus Reiterberger "innemen" als teamgenoot van Tom Sykes bij BMW.

Daarnaast zijn er nog legio mogelijkheden bij oa GRT Yamaha, Ten Kate Yamaha en ja, Puccetti Kawasaki...

We gaan het zien en blijven ermee bezig...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Midori Moriwaki: Blind vertrouwen in Honda…

Donny 09.08.2019 17:00

Het motorrace wereldje verwacht van Honda dat het zich na een opnieuw desastreus verlopend seizoen tot dusver dat Honda zich voor 2020 beduidend beter gaat opstelen als dat het dit seizoen het geval is/was!

Echter teamcheffin Midori Moriwaki uit zich uiterst voorzichtig om niet te zeggen sceptisch.

Eigenaardig in het Honda verhaal is dat, ondanks de bizar slechte resultaten in het Superbike WK, de Red Bull Suzuka Honda tijdens de tests voorafgaand aan de 8 uurs race van Suzuka sneller, of in ieder geval op gelijke hoogte was met bv Kawasaki en Yamaha!

Doch tijdens deze voor de Japanners zo belangrijke prestigerijke race regende het opnieuw een vette nederlaag voor Honda en kwam werelds grootste motorfietsenfabrikant. 

Het HRC team met Takumi Takahashi en Stefan Bradl niet verder dan de derde plaats.

Zo moest Honda toezien hoe het Kawasaki duo Jonathan Rea en Leon Haslam samen met het Yamaha trio Michael van der Mark, Alex Lowes en Katsuyuki Nakasuga de eerste twee plaatsen opeisten. 

Het vreemde aan dit alles is dat de actuele Honda CBR 1000 RR Fireblade met Bridgestone banden een heel andere fiets schijnt te zijn en veel concurrentwaardiger is als met de Pirelli banden zoals in het Superbike WK!


Tot dusver wist Honda in het seizoen 2019 echter slechts twee Top 10 resultaten te behalen.

Daarbij moet gezegd worden dat Honda's nummer 1 coureur Leon Camier al langer geblesseerd (schouder) wat natuurlijk niet echt helpt bij de (verder) ontwikkeling van de Honda SP2.

Camier vervanger Yuki Takahashi scoorde in de regen van Misano een achtste plaats en de "jonge wilde" Alessandro Delbianco wist op een nat Donington met de privé Althea Honda een P9 te pakken!

Niet echt omwerpende resultaten voor een zogenaamd fabrieksteam dus!

Er gaan al langer geruchten dat Honda voor 2020 plannen smeed om net als Ducati met de Panigale V4 R een nieuwe (Super) Honda CBR 1000 Fireblade te ontwerpen doch officieel bevestigd is dit nog steeds niet!

Ook wat rijders voor 2020 betreft houd Honda/HRC zich erg terug ondanks de sterke geruchten dat Honda het voor 2020 (bijna) eens is met ex MotoGP coureur en actueel WK tweede Alvaro Bautista (Ducati)!

Ook de vraag of Honda 2020 verder gaat de Japanse “edeltuner” Moriwaki of dat HRC (Honda Racing Corporation) zelf het heft in handen gaat nemen met een nieuwe extra voor het racen ontworpen Fireblade is actueel onbeantwoord! 

Het Duitse Speedweek sprak met Moriwaki's verantwoordelijke teamcheffin Midori Moriwaki.

Midori, hoe beoordeel jij jullie eerste seizoenhelft? << Toen ik 2018 dit project samen met Honda opgezet heb wist ik dat het erg hard ging worden. >>

<< Dat wist eigenlijk iedereen. Zolang je echter de realiteit niet recht in de ogen kijkt weet je ook niet wat er mis is. >>

<< Het team is nieuw, en ook voor mij is het leiden van een Superbike WK team nieuw. >>

<< Als je een totaal nieuw project opstart is iedereen dolgelukkig. Doch met de tijd veranderen de verwachtingen en een x aantal mensen tonen pas dan hun ware gezicht. >>
<< Natuurlijk zijn er een aantal dingen waar ik geen rekening mee gehouden HAD, maar dat hoort erbij en is okay. >>

Wat zijn jou beste en jou slechtste ervaringen 2019? << Mijn beste ervaring is dat ik me dit project überhaupt op mijn hals gehaald heb en ik er tot dusver geen spijt van heb. >>

<< Daarbij kan het me niets schelen wat mensen in het team, of daarbuiten, van mij of het team zeggen. >>

<< Ik ben blij met een ieder die zich vol voor dit project inzet. Een slechte ervaring is dat een paar mensen die aan het begin vol erbij waren nu  teveel verwachten, en dat in alle richtingen. >>

<< Wat mij helpt is dat ik ook in het verleden moeilijke tijden heb gehad en moest overwinnen. >>

<< Als je een team leid of de sponsoren moet managen beleef je altijd harde en moeilijke tijden! >>

<< Als je dat al eens hebt meegemaakt dan weet je het te waarderen dat de mensen je begrijpen. Voor mij is het team zoals een familie. >>

Denk je dat het moeilijker voor je is omdat je de enige vrouwelijke teamleidster in het WorldSBK paddock bent? << Natuurlijk is het moeilijk maar daar heb ik zelf voor gekozen. >>

Ben je een bazin die doorpakt als het nodig is? << Ik hou er niet van mensen te controleren. Ieder mens heeft een ander karakter en andere talenten. >>

<< Ik probeer de sterken in hem of haar zo goed mogelijk tot gelding te brengen. >>

<<Bij sommige mensen is het beter niets te zeggen en zo die zo af en toe "zachte" en voorzichtige aanwijzingen te geven, anderen daarentegen zijn een strenge hand nodig.>>

Wist je voor het seizoen dat HRC 2019 meer ziet als een ontwikkelingsjaar met bijna geen ontwikkelingsbudget en zich hoofdzakelijk bezig houden met het verzamelen van data voor 2020?

<< Nogmaals, het was me bewust dat het eerste jaar hard en moeilijk zou worden. Ik wist niet hoeveel ontwikkeling Honda wel of niet plande. Dat kan me eigenlijk ook niets schelen. >>

<< Wat brengt het me als ik van Honda/HRC verwacht dat ze dit of dat veranderen en het komt niet? >>

<< Een bedrijf in de grote van Honda doet is op zoveel verschillende vlakken bezig, niet alleen het Superbike WK. >>

<< Daarom wil ik ook geen druk uitoefenen, integendeel, ik waardeer het en ben uitermate dankbaar dat ze überhaupt meedoen aan dit project. >>

<< Wat Honda ook onderneemt, ik vertrouw volledig op hun vaardigheden. 

"Hoge" HRC manager verkondigden bereids in maart 2019 dat ze 2020 een nieuwe Super Superbike willen bouwen.
Als dat zo is past het natuurlijk dat ze dit seizoen alleen maar data verzamelen de verderontwikkeling van de huidige SP2 laten "rusten"? 

<< Dat beslist Honda en die vertellen ook mij niet elk detail. Honda gaat zijn eigen interesses na en ook daarom hou ik het voor een goed idee verder met hun samen te werken. >>        

Praten ze niet met jou over de toekomst en zeggen wat ze voorhebben? << Natuurlijk wisselen we informaties en gedachten over de toekomst met elkaar uit. Echter het meeste daarvan is erg vertrouwelijk en daarom kan, en mag, ik deze vraag niet beantwoorden. >>

Ryuichi Kiyonari heeft een contract met Moriwaki, Leon Camier staat bij Honda/HRC onder contract?

<< Klopt, Kiyo stond tot eind vorig jaar bij mij onder contract, nu is hij net als Leon echter Honda coureur. >>

<< De beslissingen wat coureurs voor 2019 betreft heeft Honda getroffen. Wat rijders voor 2020 betreft is er nog niets gefixeerd. >>

Is het denkbaar dat HRC 2020 met een eigen team komt en Moriwaki als satellieten team gaat opereren?

<< Dat hangt van de contractuele inhouden tussen Moriwaki en Honda af, deze vraag mag ik niet beantwoorden, sorry. >>

Voor het geval dat Alvaro Bautista 2020 naar Honda gaat, wat vrij zeker is, heeft men bij Ducati inmiddels een plan B bereid.

Mocht de Spanjaard naar Honda verterekken is men bij Ducati van plan de Brit en actueel British Superbike leider Scott Redding (Ducati) in het WK Superbikes te halen!

Na Bautista zou Redding de tweede ex MotoGP coureur in het WorldSBK worden, iets wat het Superbike WK zeker goed doet.

Alleen jammer is, niks tegen Redding natuurlijk, dat we daarmee zeven Britse rijders in het WK hebben!

Het zou sowieso wel eens een turbulent jaar kunnen worden wat rijders voor 2020 betreft.

Actueel zijn alleen Jonathan Rea, Michael van der Mark (Yamaha) en Chaz Davies (Ducati) zeker van een job 2020, al het andere is nog open!!!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto credit: Moriwaki, Honda en donnyfoto.com

2019  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |