image1

WorldSBK Manager: "We gaan dit jaar geen races meer zien!"

Althea Boss Genesio Bevilacqua: We gaan dit jaar geen races meer zien....

05.05.2020

Mie Racing Althea Honda Boss Genesio Bevilacqua heeft wat de actuele corona situatie betreft een duidelijke mening en beroofd met zijn mening de fans van hun hoop op voortzetting van het WK Superbikes 2020.

Wat het WK Superbikes en alle andere internationale sportaarten betreft bevinden we ons actueel in een soort van "dwangpauze" waarvan niemand weet hoe lang dit nog kan gaan duren.

Daarbij zijn de vooruitzichten nier werkelijk echt goed. Mogen we de voortdurend veranderende "Dorna kalender" geloven zal het van 3 t/m 5 juli verder gaan in het Britse Donington.

Echter de bestaande event en reis beperkingen zullen waarschijnlijk ook dit event verhinderen.

Mie Racing Althea Honda team eigenaar Genesio Bevilacqua, 2011 met Carlos Checa en Ducati wereldkampioen, is zelfs van mening dat we 2020 geen WorldSBK meer zullen beleven.

Bevilacqua noemt het coronavirus in een gesprek met het Italiaanse GPOne  << Een ongekende noodsituatie  >>

Met de woorden << Ik ben me ervan bewust dat dit pessimistisch klinkt maar waarschijnlijk zullen we dit jaar geen races meer te zien krijgen." ontneemt de Italiaan de fans de hoop op een voortzetting van het WorldSBK 2020.

De gewiekste zakenman Bevilacqua, natuursteen miljonair, vreest dat veel sponsoren zich als gevolg van deze pandemie zullen terugtrekken om eerst hun eigen “financiële wonden” te likken!

<< Ik zie hoe de Dorna (Carmelo) Ezpeleta en (Gregorio) Lavilla al het mogelijke ondernemen en echt alles proberen het circus 2020 nieuw te starten. Doch deze taak lijkt me schier onmogelijk. >> aldus de Althea boss.

Volgens de 60 jarige Italiaan bestaat het grootste probleem daaruit dat bedrijven die als sponsoren optreden zich momenteel vaak zelf in een (financiële) noodsituatie bevinden. 

 

<< Ga jij ervan uit dat het sponsoren van een Superbike Wereldkampioenschap prioriteit voor hun eigen zorgen zal krijgen? >> vraagt zich de Italiaan hardop?

<< Nee, denkt Bevilacqua, deze mensen zijn deze budgets zelf nodig om hun eigen producties/bedrijven weer op gang te brengen en zorg te dragen voor hun personeel.

Zodoende kan de selfmade manager/directeur zich niet voorstellen dat managers van bedrijven de komende tijd geld in sponsoring willen investeren.

<< Deze situatie is niet te vergelijken met de economische crisis die we in 2008 hadden. Als we weer gaan rijden hebben we met een economie te doen die meer gedreven wordt door beperkingen als door investeringen. >>

<< Het aller belangrijkste voor allen is deze situatie te overleven >> voorspeld de flamboyante Italiaan.

Bevilacqua verlangt van de verschillende motorfietsfabrikanten het WorldSBK te redden door meer motorfietsen te beschikking te stellen om zo de druk van de privé teams te verminderen.

<< De races zijn toch ook in het belang van Ducati, Yamaha, BMW en co dus zouden ze hun engagement moeten verdubbelen. >>

 

<< Teams als Honda of Ducati, maar ook Yamaha, konden elk vier motoren naar mee naar het circuit nemen en het actuele aantal bikes verdubbelen. >>

Wereldwijd wordt erover nagedacht hoe men in deze tijd van de coronacrisis veilig kan terugkeren in een enigszins normaal dagelijks leven.

Mocht het wel verder gaan dan op zijn aller-vroegst pas in september en dan ook nog zonder toeschouwers!


Bevilacqua zou Bevilacqua niet zijn als hij niet, als hij wat het redden van zowel het WorldSBK als ook het MotoGP seizoen gaat, met een normaal gesproken taboe voorstel komt: Beide series in één weekend laten rijden.

In één ding heeft de flamboyante Italiaan echter gelijk: Mocht het seizoen in september inderdaad van start gaan komt het tot veel knelpunten tussen auto en motorsport op de diverse circuits en zullen zich dus veel races elkaar gaan kruizen.

Daarbij beschikt de Dorna met de MotoGP en het WorldSBK over de twee sterkste motorrace series ter wereld en juist daarin ziet de Althea boss een grote kans, ook voor de toekomst.

<< Wie weet hoe mooi een kampioenschap zal zijn met MotoGP en Superbike WK in één weekend, natuurlijk in aparte races? >> vraagt de keramiek ondernemer zich af op diverse sociale media.

<< In het EK rijden de Moto2-3 en Supersport categorieën ook in hetzelfde weekend.

Bij de fans (en teams) zal Bevilacqua's voorstel ongetwijveld goed aankomen doch promotor Dorna heeft er geen enkele interesse in deze beide prachtige raceseries samen te brengen en heeft dat al heel lang geleden absoluut uitgesloten!

Jammer, zou echt interessant zijn....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2020  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |