image1

Sensationeel: Mini Come Back van Kenan Sofuoglu....

Donny 23.09.2021 - 11:09

Met het oog op de nieuwe reglementen voor het Supersport WK 2022, waar de cilinderinhoud van de twee, drie en viercilinders mag worden verhoogt, wilde Kawasaki graag met de nieuwe Ninja 636 onder raceomstandigheden testen.

Doch dit is voor de FIM niet ontoelaatbaar dus moet Kawasaki een andere weg vinden om de nieuwe Ninja 636 op zijn “deugdelijkheid” op raceniveau te testen. 

Doch nu zorgt vijfvoudig Supersport wereldkampioen, 43 zeges, Kenan Sofuoglu zelf voor de nodige opwinding en gesprekstof in het Superbike wereldje.

De inmiddels 37 Champion  maakte uit het niets bekend dat hij het komende weekend in Jerez en de week erna in het Portugese zelf weer in het zadel van een Kawasaki ZX-6R zal klimmen!

Sofuoglu is met zijn 5 titels en 43 overwinningen de meest succesvolle Supersport coureur ooit zette 13 mei 2018 een streep onder zijn carrière bleef het WorldSBK paddock trouw als begeleider van oa Toprak Razgatlioglu.

<< Eigenlijk hadden we alles voorbereid om met de 636 te testen doch deze wildcard mogen we daar niet voor gebruiken. >> aldus Sofuoglu in een gesprek met het Duitse Speedweek.

<< Bovendien wil ik geen wedstrijden meer rijden, dat heb ik toen ik in 2018 ben gestopt aan mijn gezin/familie beloofd. >>

<< Maar ik kan natuurlijk wel aan de trainingen meedoen. >>

<< Zo kwamen we op het idee om de originele 600 versie te vergelijken met de nieuwe 636. Maar regels zijn regels, dus hebben we een nieuwe deal gemaakt. >>

<< Een vergelijkingstest tijdens een raceweekend levert meer en betere data omdat iedereen dan in racemodus onderweg is. >> aldus Sofuoglu.

<< Nu rij ik in Jerez en Portimáo alle vrijdag sessies maar dan op een aangepaste 600, zo is dat afgesproken met de Dorna en Kawasaki. >>


Wat er nu precies onder gemodificeerd moet worden verstaan is onduidelijk zeker met een reglement wat weinig “speelruimte) toelaat!

Deze twee testdagen worden samen met Kenan’s oude werkgever Puccetti Kawasaki georganiseerd met als doel een zo te zeggen nieuw tijdperk in te luiden.

<< Dit is een mooie en goede promotie voor Puccetti Kawasaki als ook voor mijn rijders Toprak (Razgatlioglu), Can (Alexander Oncu) en Bahattin (Sofuoglu). >> zo Kenan. >>

<< Er zijn veel mensen die me graag willen zien rijden. Ik train sowieso veel met mijn coureurs maar dan op kleinere bikes waarmee ik nog steeds snel ben. >>

<< Doch geen van ons weet wat ik na vier jaar nog op een 600 bike kan, sinds ik ben gestopt met het racen heb ik nooit meer met een 600 gereden. >>

Ook dit gaan we zien en beleven…

 

 

Beeldmateriaal: WorldSBK, Puccetti Kawasaki, donnyfoto.com

 

 

2021  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |