image1

Wapenstilstand tussen Rea en Sykes???

Wapenstilstand tussen Rea en Sykes? Qatar veranderde veel....

Zonder al te veel om de hete brij om te praten kunnen we stellen dat Tom Sykes zijn tweede plaats in het WK 2016 aan zijn Kawasaki teamgenoot Jonathan Rea heeft te danken. Nu, na de finale in Qatar en met het nieuwe seizoen voor ogen is duidelijk te merken dat de toon tussen beide kemphanen niet meer zo rauw is als dit voor en tijdens vorig seizoen het geval was!

We herinneren ons dat beide Topatleten sinds de komst van Rea 2015 bij Kawasaki al na een paar races en harde duels geen haar aan elkaar heel lieten. Ook in de box was deze aangespannen situatie tussen de beide Britten duidelijk te merken. Doch ondanks deze meestal zeer aangespannen situatie ontbrak het beide snelle Kawasaki rijders nooit aan respect voor elkaar. Maar zoals Rea zich halfweg het seizoen2016 eens een keer liet ontvallen, samen met Sykes ergens een pilsje gaan drinken stond niet op zijn verlanglijstje!!!



Gezien de duidelijk onder het nulpunt geraakte relatie tussen deze beide toppers rekende Sykes er dan ook niet opdat zijn "teammaatje" hem tijdens de tweede race in het Arabische Qatar zo te hulp zou schieten! Doch zie daar, Rea "verlummelde" tijdens deze tweede race, na het behalen van zijn tweede WK titel in race 1, zijn voorsprong op teamgenoot Sykes, reed een beetje op het achterwiel rond, maakte wat show voor de weinige aanwezige fans, en wenkte zo Sykes voorbij. Door deze actie wist Kawasaki de plaatsen één en twee in het Superbike WK te behalen afgelopen seizoen. Voor de Walesman Chaz Davies en Ducati, die eens te temeer beide races wisten te winnen bleef er zodoende alleen nog maar de bronzen medaille voor het seizoen 2016....

<< In het verleden is er veel misgegaan waardoor ik titels misliep, onder andere door teamorders waaraan anderen zich wel of niet  hielden >> herinnerd Sykes zich terug aan 2012 en 2014 waar hij nipt de titelstrijd verloor! << Wat mijn teamcollega in Qatar voor mij gedaan heeft, tja wat zal ik zeggen, is gewoon te gek. Als gentleman weet ik dat enorm te waarderen. Deze geste maakt een beetje goed van wat er in het verleden gebeurd is. Daar komt natuurlijk bij dat vicewereldkampioen beter klinkt en leest als WK derde. Kawasaki won nu voor de tweede keer op rij de merken wereldtitel en in het WK zijn we eerste en tweede geworden, meer gaat gewoon niet. Ik heb me na de race aan de andere kant van onze box dan ook heel hartelijk bedankt. Deze tweede plaats heb ik in princiepe cadeau van Jonathan gekregen, maar ik neem hem heel graag aan en weet het ook heel goed te waarderen!!!

Ik was echt spraakloos na afloop van de tweede race toen ik me realiseerde wat Jonathan voor mij deed, dat was heel emotioneel moment. Ik dacht << Heel veel dank >>. In de eerste bocht na de finish hielden we een moment aan en ik zei tegen hem dat het voor mij de eerste keer is dat iemand me ooit op zo'n manier geholpen heeft. Soms ben je de hulp van je teamcollega wel eens nodig. Na zeven jaar heb ik deze hulp gekregen, beter laat dan nooit >>.

Tijdens de test in Aragon was in de Kawasaki box duidelijk te merken dat er zich iets veranderd heeft. << Ik heb Tom een reuzengeschenk gegeven >> meent wereldkampioen Rea << Niet alleen met zijn tweede plaats in het WK maar ook financieel. Ik weet niet zo precies wat voor mening Tom er in het verleden van mij op na hield, maar ik ben er zeker van dat zich dat nu veranderd heeft. Sinds Qatar waren we samen veel onderweg. We hadden verplichtingen tegenover Kawasaki en reisden samen naar beursen en shows in Milaan, Keulen en in de USA. Daar hebben we veel promotiewerk voor Kawasaki verricht en waren tussendoor ook in de fabriek in Japan. In die tijd zag ik Tom meer als mijn vrouw. Dat heeft ertoe bijgedragen dat we elkaar nu wat beter begrijpen en ook beter met elkaar kunnen. Maar tijdens een raceweekend en op het circuit is en blijft hij mijn eerste en grootste tegenstander. Buiten het circuit om heb ik me meer respect verschaft en ook verdiend >>.

<< Al tijdens de EICMA in Keulen hebben we de hele tijd normaal met elkaar gepraat >>zo Rea verder >> In het verleden kwamen we nooit verder als "goedemorgen" of "hoe gaat het". Nu praten we ook bijvoorbeeld over onze kinderen. Maar het moge ook duidelijk zijn; We zijn alle twee bij Kawasaki in dienst om te winnen en dat is iets wat we alle twee willen! Dit seizoen beginnen we allemaal weer bij nul. Chaz Davies, Tom en ik zijn de TOP en Tom is één van mijn zwaarste tegenstanders. Het is de vraag of onze relatie na de eerste races en een paar harde acties stand houdt >>.

2024  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |