image1

Davide Giugliano vervangt Eugene Laverty...

Eugene Laverty geopereerd en nog steeds in Thailand!

In tegenstelling tot eerdere berichten blijkt er toch een beetje meer aan de hand te zijn dan “alleen” maar een dubbele bekkenbreuk bij Aprilia coureur Eugene Laverty. Het enige positieve hieraan is dat deze breuk in het onderste gedeelte zit, zo te zeggen net boven zijn zitvlak.

De ongelukkige Aprilia rijder crashte tijdens de tweede race in de 4e ronde in het gevecht om P8 met Jordi Torres en knalde daarbij hard op het asfalt. Torres kon de ongelukkige Laverty niet meer ontwijken en de  MV Agusta coureur reed vol over hem heen.

Leek het eerst nog met een sisser te zijn gelopen blijkt achtaf dat er toch een beetje meer aan de hand was. Laverty had veel pijn op plaatsen wat niets met zijn bekken/heup te doen had waarna de artsen in een kliniek in Bangkok na intensief onderzoek Laverty twee dagen later opereerden om een inwendige verwonding te behandelen.

Deze operatie was noodzakelijk en hoewel de Ier tot gister, zondag 8 April in het ziekenhuis van Bangkok aan zijn bed gekluisterd was is hij nu op de goede weg naar volledig herstel.

Laverty en zijn vrouw Pipa zijn gisteren de reis naar huis aangetreden om zich daar verder door zijn vertrouwens arts verder te laten behandelen.

Direct na de crash had Laverty vermoedelijk de schrik van zijn leven daar hij aanvankelijk geen gevoel meer in zijn benen had en  roerloos op het asfalt bleef zitten.

<< Zoveel angst heb ik in men hele leven niet gehad. >> gaf de Ier dan ook toe. Terwijl de bekkenfractuur (zit gedeelte) natuurlijk zal helen was  de operatie aan zijn inwendige verwondingen noodzakelijk aldus de behandelende artsen.  

De verzorging in de Thaise kliniek is wat artsen en verpleging betreft voortreffelijk aldus Laverty en de Ier vond het in dit interview nodig vooral zijn vrouw Pippa en alle andere rijders vrouwen eens in het zonnetje te zetten.

<< Pippa slaapt al 10 dagen naast mijn ziekenbed en wijkt niet van mijn zijde. >> verteld Laverty trots. <<  Iedereen denkt dat rijders vrouwen een heerlijk leventje leiden en lekker samen met hun echtgenoten om de wereld kunnen reizen  vergissen zich. Daarbij vergeten de meesten wat zulke vrouwen soms meemaken moeten! >>

Laverty crashte ookal tijdens de tweede race op Philip Island (Australië) en staat met 16 punten 11e in het WK.  De Ier moet in ieder geval het Aragón/Spanje en Assen/Nederland event laten schieten om,als hij geluk heeft, er van 11  t/m 13 Mei in het Italiaanse Imola weer bij te zijn.

Daarmee had het Milwaukee Aprilia Team natuurlijk een probleem daar het nu eenmaal niet zo eenvoudig is om in een lopend seizoen een Top coureur met als het kan Aprilia ervaring te vinden!

Na meerdere gesprekken met oa de Chileense Superstock 1000 Aprilia coureur Maximilian Scheib en de Zuid Afrikaan Sheridan Morais heeft Milwaukee Aprilia Teameigenaar Shaun Muir (noodgedwongen?) besloten de Italiaanse ex WorldSBK vedette Davide Giugliano voor Aragón en Assen te contracteren.

<< Dit is een goeie gelegenheid voor Davide zijn kunnen onder bewijs te stellen. Voorlopig hebben we de afspraak alleen voor Aragón en Assen maar waarschijnlijk ook nog Imola! >> aldus Shaun Muir.

<< We hebben geen hoge verwachtingen maar verwachten dat Davide zich vol inzet en zich steeds weet te verbeteren. We weten tot wat hij in staat is en zullen hem ten alle tijden vol ondersteunen. >>   

 



De tegen ons altijd vriendelijke Italiaan staat bekend als een crash risicorijke coureur en boze stemmen beweren dat  Giugliano`s tijd voorbij is! Ondergetekende is daar andere mening maar we zullen het zien. In 2011 werd Giugliano samen met het Althea Ducati team Europees Superstock 1000 kampioen.

In 2012 debuteerde de Italiaan dan aan de zijde van de latere wereld Carlos Checa voor Althea Racing (Ducati) in het Superbike WK en sloot het seizoen als tiende af. In 2013 wisselde Althea Ducati samen met Giugliano naar Aprilia waar de vaak wat onstuimige Giugliano dus zijn Aprilia ervaring opdeed!


In 2014, 2015 en 2016 stond Giugliano naast Chaz Davies op de loonlijst bij Aruba.it Ducati als factory rijder maar meerdere blessures en uitblijvende resultaten kosten hem eind 2016 uiteindelijk zijn carrière in Topteams!

In 2017 volgde dan, noodgedwongen, de overstap naar het Brits Superbike kampioenschap met Team Tyco BMW. Tijdens het eerste race weekend echter op het legendarische Brand Hatch crashte en blesseerde de inmiddels 28 jarige zich opnieuw en gingen Team Tyco BMW en Davide Giugliano na een paar maanden stilzwijgend ieders hun eigen weg. 

Halfweg het seizoen 2017 keerde Giugliano dan als op het WorldSBK paddock terug als testrijder en vervanger van de zo noodlottig verongelukte Nicky Hayden in het Red Bull Honda World Superbike Team.

Een achtste plaats in de eerste race van Magny Cours/Frankrijk was Giugliano’s beste resultaat met de Honda Fireblade. Natuurlijk wordt het een hele opgave komend weekend voor Giugliano ondanks dat hij de Aprilia RSV4 en diens APX elektronica nog uit 2013 kent!

Zonder getest te hebben en zo binnen een week naar Aragón te reizen en op een Superbike plaatsnemen is voor niemand een eenvoudige opgave. 

 

 


<< We hebben inderdaad een heel korte voorbereidingtijd, >> aldus Giugliano, << Daarvoor ken ik echter beide circuits erg goed en stond bv in Assen (2012 race 1 als 2e,  2014 race 2 als 3e) al een paar keer op het podium!  Ik heb veel vertrouwen in de ervaring en de professionaliteit van het Milwaukee Aprilia Team! >>

Davide Giugliano veroverde in 120 WorldSBK starts 868 WK punten, stond 14 maal op het podium (geen overwinning), won 5 Superpoles en reed acht keer de snelste raceronde!

 

 

 

 

 

2024  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |