image1

Sensationeel: Razgatlioglu wil het WorldSBK paddock verlaten…

Donny 21.06.2024 - 11:41

BMW boegbeeld Toprak Razgatlioglu en het ROKiT BMW Motorrad WorldSBK fabrieksteam hebben dan wel een contractuele verbinding met elkaar tot ein 2025 maar achter de schermen “rommelt” het actueel weer geweldig!

De reden daarvan is dat de 27-jarige Turk vast van plan is 2025 in de MotoGP van start te gaan en er actueel weinig schijnt te zijn wat hem, en manager Kenan Sofuoglu, daarvan af kan houden!

Het seizoen van de “frisgebakken” combinatie” Toprak Razgatlioglu en BMW verloopt zoals we allemaal hebben kunnen meemaken beter dan zelfs de stoutmoedigste optimisten onder ons hadden verwacht.

De 27-jarige Turk heeft maar liefst de helft van de eerste 12 verredenraces van 2024 gewonnen, afgelopen weekend wist “El Turco” voor BMW zelfs alle drie de races te winnen in het Italiaanse Misano Adriatico.

Sinds zijn “Triple” in Misano en 6 verdere podiumplaatsen heeft de BMW-coureur voor het eerst in dit seizoen de WK-leiding overgenomen en heeft als WK-leider respectievelijk 21 en 24 punten voorsprong op beide Ducati fabrieksrijders Nicolo Bulega (ITA) en regerend wereldkampioen Alvaro Bautista (ESP).

Mei 2023 ondertekende Razgatlioglu een tweejaarcontract bei BMW, tot eind 2025 dus, en afgelopen maandag bevestigde de Duitse auto/motorproducent dat het ROKiT-BMW fabrieksteam dat het in 2025 verder gaat met Toprak en Michael van der Mark.
Doch achter de “coulissen“ schijnt het geweldig te rumoeren!

<< Het gaat heel, heel, heel erg goed met BMW, dit hoofdstuk brengt ons naar een heel ander niveau. >> zijn de woorden van Razgatlioglu's manager Kenan Sofuoglu in een gesprek met het Duitse Speedweek.

<< Er is veel interesse/belangstelling voor Toprak vanuit het MotoGP-paddock om hem al 2025 in de MotoGP te laten rijden. >>

<< We hebben een tweejarig contract met BMW, maar ik heb BMW al laten weten dat we eind dit jaar het WK Superbike willen verlaten om over te stappen naar de MotoGP. >>

<< Ik heb BMW uitgelegd dat dit de wens van Toprak is. >>

<< Ons doel met BMW was om tijdens deze twee seizoenen het Superbike WK. >> legt Kenan uit. << Het loopt echter nu al heel goed, de prestaties van Toprak zijn uitstekend. >>

<< Dit moment in zijn leven wil gebruiken om deze verandering door te voeren. Dat heb ik BMW ook zo gezegd. Maar hoe het precies gaat lopen en verder gaat weten we nog niet, we moeten tot overeenstemming zien te komen met BMW. >>

<< Het gaat ook om de toekomst, we weten allemaal dat ook BMW in de MotoGP wil gaan rijden. Als iedereen akkoord gaat met Toprak’s wensen zal ik proberen deze wens in vervulling te laten gaan. >>

Het moment van een eventuele overstap naar de MotoGP is niet eens zo slecht gekozen: Er zijn voor het MotoGP Wereldkampioenschap voor 2025 nog tal van vrije “zitjes” bijvoorbeeld bij de fabrieksteams van Yamaha, Honda en Aprilia!

Hoe om te gaan met dit gerucht nou, contract ja of nee, is moeilijk in te schatten natuurlijk.

Persoonlijk geloof echter niet dat een Sofuoglu zich, als deze geruchten kloppen natuurlijk, zich zal laten stoppen door wat voor contract ook!

Ook dit gaan we zien en beleven en wordt ongetwijveld vervolgt...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto credit: www.donnyfoto.com

2024  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |