image1

WorldSBK test MotorLand Aragón/Spanje, Ducati V4 snel...

WorldSBK test MotorLand Aragón/Spanje 2018: Rea geeft opnieuw de toon aan...

Tijdens de eerste tweedaagse test ter voorbereiding op het seizoen 2019 was het opnieuw regerend en viervoudig wereldkampioen Jonathan Rea die de toon aangaf.

De Kawasaki coureur reed gelijk de eerste dag op racebanden al een fabeltjes tijd van 1’49.668 min!

Daarmee was de Brit sneller dan de snelste raceronde in Aragón wat sinds 2016 (1.50,421 min.) op naam staat van Chaz Davies (Ducati) die overigens ook het polerecord, 1:49,319 min uit 2017 op zijn naam heeft staan.

De Brit Alex Lowes reed tijdens de eerste dag de tweede tijd in 1’51.157 min. De Brit verloor echter al een pijnlijke 1,489 sec. op de snelste tijd van Rea!

Waarbij gezegd moet worden dat we alleen maar tijden hebben van deze eerste dag daar de tweede testdag letterlijk en figuurlijk in het water (en in de kou) is gevallen.

Opmerkelijk tijdens de eerste dag was het optreden van Chaz Davies met de nieuwe Ducati Panigale V4 R die met 1’51.180 de derde tijd noteerden!

Davies was dan wel 1,512 sec langzamer als Jonathan Rea maar op ooghoogte met Yamaha wat duidelijk het potentieel van de nieuwe races uit Bologna aangeeft!


Ook ex MotoGP en Superbike coureur Randy de Puniet was in Aragón van de partij en teste voor het KTM MotoGP testteam de KTM GP bike voor 2019. De Fransman reed een tijd van 1:51,253 op het Spaanse asfalt waarmee hij langzamer was als de drie beste Superbikers.

Kawasaki Racing Team WorldSBK debutant Leon Haslam was een tik langzamer dan de Puniet en noteerde met 1’51.479 de vijfde tijd. De Brit verloor 1,811 seconde op zijn snelle teamgenoot Jonathan Rea maar gezien dat dit Haslam's eerste optreden was in het Kawasaki factory team is deze tijd niet echt een maatstaaf!

 


Barni Racing Ducati coureur Michael Ruben Rinaldi had de eer tijdens deze test de plaats de plaats in te mogen nemen in het Aruba.it Racing – Ducati fabrieksteam als vervanger voor Ducati's nieuwe aanwinst in het WorldSBK Alvaro Bautista.

Bautista moest deze test uitlaten door zijn verplichtingen in de MotoGP die dit weekend de seizoenfinale in het Spaanse Valencia hebben.

Rinaldi sloeg zich dapper op de nieuwe Panigale V4 en beëindigdeals deze eerste test als zesde, de Puniet meegerekend.

De jonge Italiaan was de laatste die minder dan 2 seconden (1,988 sec) langzamer was dan Jonathan Rea. Ook hier is het potentieel van de nieuwe Ducati V4 duidelijk te zien.

Michael van der Mark sloot deze test als zevende en dus als laatste af. Van der Mark beperkte zich meer tot het testen van een aantal nieuwe componenten waaronder oa een nieuwe voor-en achtervork voor de R1.

Daarnaast gaf de Nederlander te kennen nog steeds last te hebben van zijn polsblessure overgehouden aan een crash in Qatar wat tevens een reden was het wat rustiger aan te doen en geen risico's in te gaan.

Zoals we boven al hadden vermeld regende het de tweede dag van deze test en was het daarbij erg koud.

Terwijl Kawasaki en Yamaha hun "spullen" inpakten testen beide Ducati rijders Chaz Davies en Michael Rinaldi respectievelijk nog 22 en 25 ronden op het natte en koude MotorLand Aragón circuit.

Al met al was dit vooral voor Ducati waarschijnlijk een goede en belangrijke test en heeft het traditierijke Italiaanse motormerk laten zien van meet af aan een snelle viercilinder te kunnen bouwen!

Na ja nieuw, zoals we voor maanden al eens berichten steekt er veel MotoGP techniek in deze bike.



Niet officiële tijden MotorLand Aragon dag 1:

1. Jonathan Rea           Kawasaki Racing Team WorldSBK   1’49.668
2. Alex Lowes           Pata Yamaha Off WorldSBK Team 1’51.157
3. Chaz Davies          Aruba.it Racing – Ducati      1’51.180
4. Randy de Puniet      KTM MotoGP Test team          1’51.253 (MotoGP)
5. Leon Haslam          Kawasaki Racing Team WorldSBK 1’51.479
6. Michael Ruben Rinaldi BARNI Racing Team             1’51.656
7. Michael van der Mark  Pata Yamaha Off WorldSBK Team 1’51.852

Niet officiële tijden MotorLand Aragon dag 2:

1. Chaz Davies             Aruba.it Racing – Ducati       2.04.513
2. Michael Ruben Rinaldi BARNI Racing Team             2.07.961

Foto credit: Kawasaki, Ducati, WorldSBK en donnyfoto.com
2024  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |