image1

WDW Misano: 12 Ducati Panigale's V4 onder de hamer...

Ducati Panigale`s V4 S van Bayliss, Lorenzo, Melandri en co bij Ducati onder de hamer...

Komend weekend tijdens de 10e World Ducati Week treden grote MotoGP en Superbike stars zoals Jorge Lorenzo, Marco Melandri, Casey Stoner en zelfs WorldSBK legende Troy Bayliss op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in Italië tegen elkaar aan.

Direct na dit event echter worden de motoren, 12 Ducati Panigale`s V4, bij het verkoop platvorm Ebay geveild aan de hoogst biedende.  "Race of Champions" noemt Ducati dit spektakel terecht want de deelnemerslijst beinhoud inderdaad een aantal namen van een aantal echte Champions.

Naast de actuele MotoGP rijder Andrea Dovizioso en Jorge Lorenzo als ook Superbike topper Marco Melandri nemen ook een aantal ex motorcoureurs deel met een succesvol Ducati verleden. Ook de Troy Bayliss fans kunnen zich verheugen over de deelname van de drievoudig Superbike wereldkampioen.

Naast Bayliss is ook WorldSBK wereldkampioen van 2011 Carlos Checa is van de partij wat opnieuw bevestigd dat dit 10 jarige jubileum werkelijk een race of Champions is!

Ook de Casey Stoner fans kunnen hun hart ophalen daar tweevoudig MotoGP wereldkampioen die in 2007 de eerste MotoGP titel voor Ducati won van de partij zal zijn.

Naast beide MotoGP Stars Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso zijn oa Xavi Fores, Michael Rinaldi, Karel Abraham, Jack Miller, Tito Rabat, Michele Pirro en Danilo Petrucci ook van de partij.

Normaal gesproken zou ook Superbike vicewereldkampioen Chaz Davies van de partij zijn doch zoals bekend brak de Walesman tijdens een mountainbike training zijn sleutelbeen en zal dus niet kunnen deelnemen wat rijden betreft.

De Belg Xavier Siméon zal komend weekend de Ducati van Davies bemannen alhoewel er sowieso genoeg plaatsvervangers aanwezig zijn om de actueel WK tweede te vervangen daar eigenlijk alles wat Ducati WK rang en naam en status heeft in Misano vertegenwoordigd is!

Wat dat betreft gaat het deze 10e Ducati week waarschijnlijk een van de mooiste en spectaculairste Ducati weken worden tot dusver en natuurlijk een prima promotie voor de nieuwe Ducati Panigale V4!

De race op zich gaat zaterdag 21 juli om 13.00 uur van start en nog dezelfde avond, het gaat hier om 12 individueel geprepareerde motoren, bij Ebay worden geveild.

Alle Ducati Panigale's V4 S die tijdens deze race worden ingezet hebben een individueel design die zich aan de huidige Superbikes of MotoGP bikes oriënteren.

Op de bovenste brug van de voorvork is een gegraveerde plaat te vinden met de naam en het startnummer van de coureur die met deze bike heeft gereden. Ook de tank van de betreffende motor wordt gesigneerd met een handtekening van de coureur.

De motoren van Bayliss en co beschikken daarnaast nog over een aantal speciale componenten als ook over een set originele onderdelen en het originele uitlaatsysteem voor het normale weggebruik. De "hoogstbiedenden" krijgen een door Ducati CEO Claudio Domenicali gesigneerd echtheidscertificaat. 

Overigens wordt deze race bij Live uitgezonden via satellietenzender van SKY Sport Italia.

 

 

 

 

 

 

 


Foto credit: Ducati and donnyfoto.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

2024  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |